Nevşehir'de telefonla maç iptaline büyük tepki

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi (BAL ligi) 6. grupta mücadele eden Nevşehirspor Gençlik Klübü...

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi (BAL ligi) 6. grupta mücadele eden Nevşehirspor Gençlik Klübü ile Zara Belediyespor arasında geçtiğimiz hafta pazar günü oynanması gereken maçın başlamasına dakikalar kala Ankara’dan hakeme gelen bir telefon sonrasında ertelenmesi iddiasına büyük tepki gösterildi.

Nevşehirspor Gençlik Klübü 2. Başkanı Sedat Cantekin, Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi 6. grupta mücadele eden Nevşehirspor - Zara Belediyespor maçının Nevşehir Gazi Stadyumu'nun saha zemininin kötü olması gerekçe gösterilerek son dakikada hakemler tarafından ertelenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Oynayamadıkları maç nedeniyle enteresan bir olaya şahit olduklarını belirten Cantekin, “Belki de Türk futbol sahalarında ender rastlanan bir olay yaşandı. Maçın başlamasına yaklaşık 1,5-2 saat öncesinde hakemlerimiz maçın oynanacağı sahada kontrollerini yaptı. Maça seyircimiz, rakip takım ve bizim takımımız geldi. Takımlar ısınmaya çıktılar, eşgüdüm toplantısı yapıldı. Rakip takım yöneticileri hakem ve misafir takım olarak biz eşgüdüm toplantısında bulunduk. Orada saha güvenliği ile alakalı hakemle istişarelerimizi yaptık, takım formaları onaylandı. Bütün bu ortamda hakem üçlüsü sahada ısındılar sonra içeriye girdiler. Dördüncü hakem futbolcuların soyunup formalarını giyip oyuna başlamak üzere sahaya çıkmaları için soyunma odalarına davet etti. İki takım soyunma odasına girdi. Hakemlerde kendi odalarına gitti. Daha sonra iki takım oyuncuları formalarını giyip sahaya çıktılar. Hakemi bekliyorduk. Tabi saha şartları biraz ağırdı ama önceki haftalarda evimizde oynadığımız maçlara nazaran saha çok daha iyi bir durumdaydı. Zaten hakemde oynanmaması hususunda bir şey beyan etmedi. Fakat maçın başlamasına tahmini 5 dakika kala, o bütün oyuncular dışarıya çıkmasına rağmen hakemler çıkmadı. Bunun üzerine Nevşehir Amatör Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı ( ASKF) Mustafa Avcı hakemlerin odasına girip 'Hocam takımlar hazırlar, bir problem mi var' diye sorduğunda hakemin şunu söylediğini söyledi bize, 'Bir telefon bekliyorum Ankara’dan. Siz lütfen dışarıya çıkın.' Sonra başkan hakem odasının önünde bunu anlattı bana ve beklemeye başladık. Daha sonra 1-2 dakika sonra maçın oynanacağını düşünüyorduk. Çünkü herkes hazırdı, hakemleri bekliyorduk. Hakem çıktı ve maçı iptal ettiğini söyledi. Ankara’dan gelen telefon ne idi bilmiyoruz. Ama müthiş etkisi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bir maç 3 dakika öncesinde iptal edildi. Bizler herhangi bir camiayı töhmet altında bırakmak istemiyoruz ama bu bir olay bu olayın üzerine gidilerek Türk futbolunun hakikaten daha temiz sadece sahada oynanarak kazanılabilecek bir spor haline getirilmesi için çaba sarfediyoruz. Böyle olması için uğraşıyoruz. Şampiyonluğa oynayan yada düşmemeye oynayan takımların da bu mücadeleyi sadece sahada vererek bir şeyler yapabilmesine inanan bir takımız. Bunun bu şekilde cereyan etmesi bizi son derece üzdü. Dediğim gibi hiçbir camiayı zan altında bırakmak istemiyoruz. Ama bunu da kabullenemeyiz”

Reklam
Reklam

Maçın oynanmasından önce perşembe yada cuma günü ASKF başkanı vasıtasıyla Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Adnan Ersan’la temasa geçtiklerini kaydeden Cantekin, “Bu görüşmede sahanın pazar gününe kadar daha ağırlaşabileceği, o yüzden maçın başka bir sahaya alınmasını istedik. ASKF Başkanı Adnan Ersan, bunun mümkün olmadığını, çünkü internetten bu haberin çıktığını söyledi. Bunun sadece hakemin yetkisinde olduğunu, hakemin ancak o maçı erteleyebileceğini söyledi ama onunda iki saat öncesinden sahayı gördükten sonra olabileceğini kaydetti. Adnan Ersan beyle sadece o maçın haftasında perşembe yada cuma günü yaptığımız görüşmede maçın sahasını değiştirme hususunda bir talebimiz olduğunu söyledik. Adnan Ersan bey ismi sadece bu konuda geçmiştir. Ankara’dan arayan şahsın sanki o olduğu gibi benim ağzımdan yanlış bir şey söylenmiş. Bazı ajanslar bu şekilde haber yapmış. Böyle bir şey yok, o arayan şahsın kim olduğu hususunda bir bilgimiz yok. Bizim bu konuda mücadelemiz, onun kim olduğu hususundadır. Hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu bunun üzerine düşüp bu kim bu kişi kim, bu nasıl olurda maça 3 dakika kala maçı iptal edebilir. Böyle güce kim sahip, bunu kendileri arayıp bulacaklar. Biz sadece temiz futbol adına bu açıklamayı yapıyoruz. Hiçbir camiayı da töhmet altında bırakmıyoruz. Herkes bu futbol için elinden geleni düzgün futbol için elinden geleni yapacağına yaptığına inanıyoruz. Böyle şeylerinde birdaha sahalarda yaşanmamasını ümit ediyoruz.
Resmi başvuru yaptık." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Maçın iptal edilmesi ile alakalı olarak resmi girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Nevşehirspor Gençlik Klübü 2. Başkanı Sedat Cantekin, “Resmi olarak Türkiye Futbol Federasyonuna maçta ısınmaya çıkan oyuncuları ve sahayı gösteren bir cd ile beraber olayı anlatan bir dilekçe ile başvurduk. Aynı zamanda kulüp yönetimi olarak, Başbakanlık BİMER ve Spor Başkanı Suat Kılıç’a da mail olarak gönderdik. Yani bu temiz futbol adına bunların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah futbolumuzun adına sporumuz adına, hayırlı bir netice ile neticelenir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: