Nevşehir'de Uluslararası Halkoyunları Festivali

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından Uluslararası Halkoyunları Festivali düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) tarafından Uluslararası Halkoyunları Festivali düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü'nden alınan bilgiye göre bu yıl ilki yapılacak olan festival, 3 Mayıs'ta başlayacak.

Nevşehir'in yanı sıra Ürgüp, Derinkuyu ve Gülşehir ilçelerinde gerçekleştirilecek olan festivale, Nevşehir Üniversitesi Folklor Kulübü, Gaziantep Folklor Kulübü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Gazimagosa Halk Dansları Topluluğu, Romanya Plai Dobrogean Halk Dansları Topluluğu, Samsun Türk Halk Oyunları Topluluğu ve Selçuk Üniversitesi Halkoyunları Topluluğu katılarak yörelerine ait halk danslarını sahneleyecek.

Reklam
Reklam

5 Mayıs'ta sona erecek festivale katılan Halk Oyunları ve Halk Dansları Topluluklarına ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından teşekkür plaketleri verilecek.

Festival kapsamında düzenlenecek gösterileri, vatandaşlar ücretsiz izleyebilecek. Festival her yıl geleneksel olarak düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: