Nevşehir'de Yarım Asırlık Ailelere Sevgi Madalyası

Nevşehir Belediyesi, Aile Haftası münasebetiyle evliliklerinin 50. yılını dolduran 280 aileye sevgi madalyası, aile beratı...

Nevşehir Belediyesi, Aile Haftası münasebetiyle evliliklerinin 50. yılını dolduran 280 aileye sevgi madalyası, aile beratı ve örnek aile kitabı hediye etti. Aile Haftası kutlama etkinliklerinde bir çiftin de nikahları Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından kıyıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in koordinatörlüğünde Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi(KAÇEM) tarafından geçen Şubat ayı içerisinde başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından il belediyeleri arasında en başarılı projelerden biri olarak ödüllendirilen 'Aile Olmak Zor Değil' isimli projenin tanıtımı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Reklam
Reklam

Gala gecesinin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, aile olmanın erdem ve faziletini bin yılı aşkın bir zamandan beri devam ettiren Türk milletinin toplumsal yapısının bu sayede sarsılmaz bir güce ulaştığını söyledi.

Her alanda büyük ilerlemeler yaşayan batılı ülkelerin ailenin önemini ancak 1993 yılında anlayabildiğini ve BM genel kurulunda 15 Mayıs'ın 'Uluslararası Aile Günü', içerisinde bulunan haftayı da 'Aile Haftası' olarak kutlanmasının kabul edildiğini belirten Ünver, şöyle konuştu: "Bizim gazetelerimizde iş arayanlar şeklinde bölüm olduğu gibi, bir zamanlar Avrupa'nın saygın gazetelerinde de anne ve babalarını arayanlara yönelik sayfalar yer alırdı. Ailenin ne denli önemli olduğunu Batılı toplumlar ancak ve ancak 1993 yılında kavrayabildi. Türk toplumunda aile olmak büyük bir erdemdir, fazilettir. Toplumun en temel taşını oluşturan bu kurum toplumumuzda da en saygın yerini bulmuştur. Bir ailenin oluşumunun ve devam ettirilmesinin oldukça meşakkatli olduğunu biliyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak bizlerde evliliklerinin 50. yılı ve daha ileri yıllarda devamlılığını sağlayabilmiş büyüklerimizi bir araya getirerek genç nesillerimize örnek olmalarını sağlayabilmek için böyle bir projeye imza attık."

Reklam
Reklam

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de yaptığı konuşmada, Türk toplumunun en büyük zenginliğinin aile olduğunu belirterek, 1000 yılı aşkın bir zamandan beri Türk Milletinin bu topraklarda var olduğunun da bir cevabı olduğunu söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk de, aile olanların en canlı örnekleri olarak karşılarında durduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ailenin önemine ilişkin birçok kitap yazılabilir. Ama burada bir kitap yazmanıza gerek yok. Zaten onlar bu kitabı yazmışlar, bize okuyorlar. Aile olunması ile bu toplumun ayakta kalabildiğini yaşadığımız bir çok tecrübe ile gördük. Biz bin yıllardan beri ailenin kutsiyetine inandık ve bu kutsiyeti de dünyaya ilan ettik."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan da, belediyelerin ancak yol, su ve kanalizasyon hizmetlerini sunan bir kurum olmadığını Hasan Ünver'in Belediye Başkanlığı döneminde bir kez daha ortaya konulduğunu belirterek, Aile Haftası nedeniyle düzenlenen bu etkinliğinde sosyal belediyecilik anlamında önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Boşanma ve genç yaşta ölenlere çok üzüldüğünü belirten Feralan, şunları söyledi: "Boşanma ve genç yaşta ölümler benim içimi parçalar.Sürekli olarak da onların bıraktıkları çocukları düşünür üzülürüm. Keşke hiç olmasa derim içimden. Bir şeyleri kaybettiğimizi düşünürüm. Aileler bizim ayrıcalıklı kurumumuzdur. Devam ettirilmesi gerekli olan en önemli kurum hüviyetindedir. Aile birlikteliklerinin ölüme kadar sürdüğü ve boşanmaların azaldığı bir Türkiye görebilmek en büyük isteğimdir."

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş da, hayatın birlikte yaşanması için verilmiş bir akit olarak da değerlendirilen evliliklerin toplum hayatında ölüme kadar olan sürece kadar devam etmesinin en büyük temennisi olduğunu belirtti. Evlilik dönemlerinde 50 yılı aşan insanları karşısında görmenin de sevincini yaşadığını vurgulayan Savaş, yeni çiftlerin de aile olmanın önemini kavrayıp, aile saadetini kalıcı olarak devam ettirmeleri gerektiğine inandığını söyledi.

Etkinlikte daha sonra Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, evliliklerinin 50. ve daha üstünde devam ettiren Penbe -Ali Turan, Gülsel-Ruşen Kaymakçı, Kevser-Sadık Dirikoç ile engellerine rağmen sevgileri ile engelli olmalarına karşın 2 çocuklarıyla birlikte aile olmanın sevincini yaşayan Hatice-Şaban Yalçın'a Sevgi Madalyası, Aile Beratı ve Örnek Aile Kitabı takdim etti. Geri kalan 277 aileye Sevgi Madalyası, Aile Beratı ve Örnek Aile Kitabı Nevşehir Belediyesi yetkililerince takdim edildi.

Reklam
Reklam

Aile Haftası kutlamaları kapsamında eczacı teknisyeni Mustafa İlhan ile ev hanımı Nesibe Eriş'in de nikahları Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından kıyıldı. Genç çiftlerin nikah şahitliklerini Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider yaptı. Ünver, genç çiftlere bir ömür boyunca mutlu bir birliktelik temennisinde bulundu.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Aile Haftası kutlama etkinliği daha sonra Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçılarının verdiği konserle sona erdi.

Bu arada törene katılan ve evliliklerinde yarım asrı dolduran çiftler gençlere evlilik tavsiyelerinde bulundu. Mutlu bir evlilik için eşler arasında sevgi ve saygının olmasının tek koşul olduğunu vurgulayan çiftler, "İnsan ömründe her zaman mutlulukların yanında sıkıntılar da olabiliyor. Önemli olan bu sıkıntıları el ele vererek beraber aşabilmektir" dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz