Nevşehir’de zam şampiyonu beyaz lahana

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistikî Bölgesi’nde ocak ayında yüzde 45,72...

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistikî Bölgesi’nde ocak ayında yüzde 45,72 ile beyaz lahananın fiyatı yüzde 45,72 oranında artarken, karnabaharda yüzde 35,46 düşüş oldu. Bölgenin bir önceki aya göre yüzde 0,91 oranındaki artış ile birlikte 26 İstatistikî Bölge içerisinde en çok artış gösteren 8. bölge olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nce içlerinde Nevşehir'in de bulunduğu istatistikî bölgede ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı.

Reklam
Reklam

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş'un açıkladığı ocak ayı enflasyon rakamlarına göre, Nevşehir'in de içinde bulunduğu istatistiki bölgede beyaz lahananın fiyatı yüzde 45,72 oranında artarken, karnabaharda yüzde 35,46 düşüş oldu.

2012 yılı ocak ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimlere göre ulusal bazda en yüksek artış yüzde 34,58 ile salatalıkta meydana gelirken, en fazla düşüş yüzde 26,58 ile karnabaharda gerçekleşti.

Nevşehir bölgesinde enflasyon oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,34 artış gerçekleşti. Bu oran ulusal bazda ise yüzde 10,61’de kaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz