Nevşehirli Bilinçli Gençlerden "Kan Ver Hayat Bul" Projesi

"Türkiye Bilinçli Gençler Projesi" kapsamında Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi'nde kan verme kampanyası düzenlendi.

"Türkiye Bilinçli Gençler Projesi" kapsamında Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi'nde kan verme kampanyası düzenlendi.

Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerin kan bağışında bulunduğu projenin koordinatörü Ayşe Uzun yaptığı açıklamada, öğrencileri ile birlikte "Kan Ver Hayat Bul" projesini hayata geçirdiklerini ve Kızılay Nevşehir Şubesi ile yaptıkları iş birliği ile de bugün okullarında kan bağışında bulunduklarını belirtti.

Okuldaki öğrencileri kan bağışı konusunda duyarlı hale getirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Uzun, "Dünya geneline bakıldığında her 100 kişiden 5'i kan bağışında bulunurken, ülkemizde bu sayı 2'dir. 'Kan Ver Hayat Bul' projesi ile gençlerimiz kan bağışına teşvik edilecek. Gençlerimizin gelecek yaşamlarında da bu gönülülük hareketini devam ettirmeleri hedeflenmekte. Ayrıca gençlerimiz kan vermenin önemi konusunda edindikleri bilgileri çevresiyle paylaşacak ve çevresini kan vermeye teşvik edecek" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: