Nevşehirli Mucit Bims Ürünleri İçin 10 Ayrı Patent Aldı

Nevşehirli emekli memur Hakkı Kaya, hayatı kolaylaştırma amaçlı olarak tamamen doğal bir ürün olan Bimsten...

Nevşehirli emekli memur Hakkı Kaya, hayatı kolaylaştırma amaçlı olarak tamamen doğal bir ürün olan Bimsten tasarladığı ürünler için son 3 yıllık süreçte Türk Patent Enstitüsünden 10 patent almayı başardı. Isı ve ses yalıtımı, dayanıklılığı ve depreme dayanıklılığı bilimsel çalışmalarla da ortaya konulan ponza madeninin ürünü olan bimsten mezar iç donatımı, mezar lahiti, arı kovanı, şömine, kablo hücresi, yer üstü ve yer altı yapı blokları gibi toplam 10 patentin sahibi olan Kaya, hayatı kolaylaştırma adına tasarladığı ürünlerin, oldukça da ekonomik olduğunu belirtiyor.

Reklam
Reklam

Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan 49 yaşındaki Hakkı Kaya, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göre beldesi belediyesinden memur olarak emekli olduktan sonra, daha küçük yaşlardan itibaren ortaya koyduğu bims ürünlerine ilişkin tasarım çalışmalarını hızlandırdı.

3 yıl içerisinde Türk Patent Enstitüsü'ne bimsten yaptığı ürünlere ilişkin tasarımlarla başvuruda bulunduğunu dile getiren Kaya, ısı ve ses yalıtımı, dayanıklılığı ve depreme dayanıklılığı laboratuar araştırmaları ile bilimsel olarak ortaya konulan ve günümüzde inşaat sektörünün vazgeçilmezi bims ürünlerinin daha da yaygın şekilde kullanılabileceğini tasarımları ile kanıtladığını söyledi.

Doğal bir ürün olması nedeniyle de oldukça ekonomik bir çerçevede bulunan bimsten mezar iç donatımı, mezar lahiti, arı kovanı, şömine, kablo hücresi, yer üstü ve yer altı yapı blokları üretmeyi başardığını belirten Kaya, “Özellikle büyük şehirlerde temel bir sorun oluşturan mezarlık alan sorununa da köklü çözüm bulabilme adına çift katlı ve hatta 3 katkı bims mezarı yapabiliyoruz. Yapı sektöründe iç içe geçmeli blok yardımı ile konutlarda artık sıva sıkıntısı da kalmayacak. Diğer yanda PTT, Telekom, doğalgaz, elektrik, kanalizasyon ve içme su şebekelerinin yer üzerinde oluşabilecek en küçük bir ağırlık oluşması ile yer yer kesinti uygulanması da yine tasarladığım bims ürünü ile kesinlikle yaşanmıyor. Yer altına aldığımız bims ürünü oldukça sağlam olduğu gibi kırılma yaşanmıyor, bu da gerek maliyetlerin daha da aşağı çekilmesi ve daha uzun ömürlü olması için önemli bir etken oluşturuyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: