Nevşehirli Öğrenci Unesco Tarafından Düzenlenen Yarışmada Dünya 1. Si Oldu

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından düzenlenen 'Dünya Kültür Mirası İle Yaşamak'...

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO tarafından düzenlenen 'Dünya Kültür Mirası İle Yaşamak' konulu fotoğraf ve kısa film yarışmasında Nevşehir'den Enes Altunok isimli öğrenci dünya 1. si oldu.

UNESCO'nun Dünya Kültür Miras Sözleşmesinin 40. yıldönümü dolayısıyla tüm dünyada düzenlediği 'Dünya Kültür Mirası İle Yaşamak' konulu fotoğraf ve kısa film yarışmasında, Nevşehir'de özel bir okulda eğitimini sürdüren Enes Altunok isimli öğrenci, 'Kapadokya' fotoğraf sunumu ile dünya 1'incisi oldu. Altunok, Norveç Çevre Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, UNESCO Doğa Yönetimi ve Norveç Ulusal Komisyonu tarafından 14-16 Mayıs tarihleri arasında Norveç'te yapılacak Roros konferansında sunum yapmak üzere bu ülkeye davet edildi.

Reklam
Reklam

Kazandığı dünya 1'inciliğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Enes Altunok, "Böylesine önemli bir yarışmada dünya 1. si olduğum için çok mutluyum. Bu sayede hem yaşadığım Kapadokya bölgesinin hem de Türkiye'nin tanıtımına ciddi bir katkı sağladığımı düşünüyorum. Katılacağım konferansta da fotoğraflarımı dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen gençler ile paylaşma imkanı bulacağım." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: