Nevşehirli öğrenciler Van’daki akranlarını unutmadı

Nevşehir Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulu öğrencileri okullarında başlatılan yardım kampanyası ile Van’daki depremde zarar...

Nevşehir Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulu öğrencileri okullarında başlatılan yardım kampanyası ile Van’daki depremde zarar gören bir okulun kırtasiye malzemelerini karşıladı. Kampanyaya gönülden katıldıklarını belirten öğrenciler, “Van’a her zaman yardıma hazırız.” dedi.
Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulu 2/B sınıfı öğretmeni Tuncay Baktı ve öğrencileri depremzede öğrencilere kırtasiye malzemesi toplamak üzere 'Fazla kalemi olan var mı?' kampanyası düzenledi. Okulun her öğrencisi kampanyaya harçlıkları ile destek verdi. Toplanan paralarla Van’ın Muradiye ilçesinin Kemer Köprü Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu kırtasiye malzemeleri satın alındı. Kampanyada toplanan yardımlarla satın alınan 3 koli kırtasiye malzemesi kargo yoluyla Kemer Köprü köyüne gönderildi.
Okul Müdürü Şahin Ülgen, “Öğretmen ve öğrencilerimizin kardeşliğin pekiştirilmesi adına yaptıkları bu faaliyeti destekliyor ve teşekkür ediyorum. Çünkü bizler 'Komşusu açken yatan bizden değildir' inancıyla yoğrulmuş bir milletiz. Van’daki öğrencilerimizin kalemi defteri yokken bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz