Nevzat Palta Tarihi Kentler Birliği'nin "Süreklilik" Ödülünü Aldı

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği yarışmada "Azmi Milli Sanayi ve Bilim Müzesi" projesi ile ödül aldı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği yarışmada "Azmi Milli Sanayi ve Bilim Müzesi" projesi ile ödül aldı.

Aksaray Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Tarihi Kentler Birliği 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.

Antalya'da düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ödül töreninde Aksaray Belediye Başkanı Palta, "Azmi Milli Sanayi ve Bilim Müzesi" projesi ile "2011 Süreklilik" ödülüne layık görüldü.

Reklam
Reklam

Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Jürisi Prof. Dr. Metin Sözen Başkanlığında jüri üyeleri yaptıkları değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

"Son yıllarda kentin tarihi ve kültürel mirasını görünür, kent kimliğini algılanır kılmak için titiz ve istikrarlı çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi, Cumhuriyet dönemini simgeleyen milletin özveri ve kararlılığıyla kurulan Azmi Milli Un Fabrikası'nın anlamı ile önemini yeniden canlandıracak olan projeyle, bir endüstri yapısını güncel bir işlevle kültürel mirasa kazandırma girişimi nedeniyle Süreklilik Ödülüne uygun görülmüştür."

Belediye Başkanı Palta'ya ödülü Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak verdi.

Muhabir: Ersin Altınsoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: