New York Post’ta sıradışı bir Alman seçimi

New York Post gazetesinde Almanya’daki seçimleri ve doğuracağı sonuçları hicveden bir makale yer aldı.

NEW YORK(ANKA) – New York Post gazetesinde Almanya’daki seçimlerin Türkiye'ye etkisiyle ilgili olarak, “Merkel Orta Doğu’yu Avrupa’ya sürüklemek istemiyor” denildi.

Ralph Peters imzalı hiciv de içeren yazıda, Almanların Pazar günü on yıllar boyunca iş alemine en yakın, en Amerikan yanlısı hükümetini seçtikleri, Washington yanlısı Hür Demokratların geçmiş seçimlerin farkını kapatmadığı, sanki “hayata döndüğü” belirtildi. Almanya’nın kurumsallaşmış solcuları sosyal demokratların İkinci Dünya Savaşı sonrası tarihte en büyük yenilgiyi aldıkları, katı Yeşiller’in düşüş gösterdiği, “kaçık” Sol Parti’nin ise protest oylarla bir parça zemin kazandığı kaydedilen yazıda şu değerlendirmeler yapıldı:

Reklam
Reklam

“-Moskova mutsuz: Fakat katlanıyor. Kremlin, Saddam’ı korumak için elinden geleni yapan, Rusya’nın çıkarlarını Almanya’nın kendi çıkarların üzerine koyan ve makamını terk ettikten sonra bir Rus enerji şirketi için çalışmaya Rusya’ya giden eski Şansölye Gerhard Schröder’i özledi.

-Türkiye kızgın: Çok kültürlü olmayan Merkel’in şakası yok. AB’nin içine Orta Doğu’yu sürüklemek istemiyor. Başkan Obama İslam’ın ABD’yi biçimlendirebileceğine inanabilir ancak Doğu Almanya’da bir Lüteryen papazın kızı olan Merkel, Almanya’nın İslamı getirmeden de karşı karşıya bulunduğu yeterli sorunlar bulunduğunun farkında. Ve Alman destekçileri barbar göçmenlere müsamaha göstermeleri gerektiği yönünde anlatılanlardan hastalanmış vaziyette.

-El Kaide bıktı: Teröristler seçimden önce bir dizi video yayınlayarak Almanları teslim olmaları için oy kullanmaya, ya da sonuçlarına katlanmaya çağırdı. Ancak videolar ters tepti. Almanlar Afganistan’a müdahale için deli olmuyor, fakat Mercedeslerinin çizilmesi gibi tehditlerden de hoşlanmıyor.

Reklam
Reklam

-Seçimlerin hıçkırık dolu hikayesi Sosyal Demokratları düşüşü oldu. Bir zamanlar parti Helmut Schmidt ve Willy Brandt gibi Kremlin’in karşısına dikilebilen liderler üretiyorlardı. Ancak Berlin Duvarı aşağı inince sosyalistler yollarını kaybetti, Moskova’ya diz çöktü, diktatörlerle iş anlaşmaları imzaladılar ve Herr Mayer pahasına azınlıkların gerici eğilimlerini tatmin ettiler.” (ANKA)