New York'ta Filistin’e destek toplantısı yapılacak

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin’in tanınması ve Birleşmiş Milletler (BM)'e üyelik sürecini desteklemek için New...

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin’in tanınması ve Birleşmiş Milletler (BM)'e üyelik sürecini desteklemek için New York’ta toplantı düzenliyor. İİT, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları esnasında, 18-25 Eylül 2011 tarihleri arasında, Filistin sorunu yanında Filistin’in desteklenmesi ve Birleşmiş Milletler'e üyeliği için 3 ayrı toplantı düzenlemeyi kararlaştırdı.
İİT’nin, 6 üyeli Filistin Komitesi’nin toplantısı, İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu başkanlığında, Birleşmiş Milletler’in New York’taki merkezinde bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek. İİT’ye üye devletlerin dışişleri bakanlarının yıllık koordinasyon toplantısında, aynı tarihlerde BM Genel Kurulu esnasında yapılması planlandı.
Bunun yanı sıra, İİT İcra Komitesi de bakanlar düzeyinde bir araya gelecek. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri, yapılması planlanan toplantılar öncesinde, Filistin halkının kendi geleceğini tayin etme hakkının kabul edilmesi için her türlü destek ve yardımın sağlanması ve Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin, Birleşmiş Milletler'e tam üyeliği için her türlü çabanın harcanması hususunda üye ülkelerin güçlerini birleştirmesi için çağrıda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz