New York'ta Türk Polis Teşkilatı kutlaması

New York (AA)- Türk Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıl dönümü ABD'nin New York kentinde de kutlandı.

Yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar'ın himayesinde Birleşmiş Milletler'de resepsiyon düzenlendi.

Yerli ve yabancı 400'ün üzerinde konuğun katıldığı resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Samsar, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Türk polisinin ülkede ve dünyada güvenliğin sağlanmasında çok başarılı hizmetler verdiğini belirtti.

Samsar, BM'de çalışan Türk Polis Teşkilatı üyelerini de kutlayarak, teşkilatın genç üyelerinin eğitimine verdiği büyük önemi anlattı.Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş da konuşmasında, New York Polis Teşkilatının da 162. yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, New York polisini kutladı.

Reklam
Reklam

Altıntaş, BM'nin güvenliğini sağlamak için New York'a gelen Türk Polis Teşkilatı görevlilerinin çok başarılı olduğunu belirterek, BM'ye Türk polis görevlilerini göndermeye devam edeceklerini söyledi.

New York Polis Teşkilatı yetkilisi Douglas Zeigler da New York'ta bulunan Türk polis teşkilatı üyelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Türk emniyet görevlilerinin eğitim programlarına katıldıkları Rutgers Üniversitesi'nin Dekanı Leslie Kennedy de üniversitelerinde lisansüstü eğitim alan Türk emniyet görevlileriyle gurur duyduklarını ifade etti.

Geceye, hayatı Al Pacino'nun baş rolde oynadığı 1973 yapımı ünlü "Serpico" adlı filme konu olan eski New York dedektiflerinden Frank Serpico da katıldı.