New York'ta Türklerden fotoğraf sergisi

New York (AA) - ABD'nin New York kentinde görev yapan Türk gazeteciler, Türk diplomatlarla birlikte çevre konulu bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Türkevi'nde düzenlenen "Çevre Tehlikede: Türk Objektifinden Fotoğraflar" adıyla düzenlenen serginin açılışında bir resepsiyon verildi.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, açılışta yaptığı konuşmada, New York'ta görevli Türk basın mensuplarının fotoğrafa ilgi duyan iki Türk diplomatla birlikte çevre sorununa dikkati çekmek için sergi düzenlediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Samsar, "Sergi, basın mensubu arkadaşlarımızın çektikleri fotoğraflarla Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunma ve çevre konusuna verilen hassasiyeti gösterme açısından güzel bir çalışma oldu. Bu tür etkinlikleri genişleterek sürdürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

New York'taki gazetecilerin en kıdemlisi Cumhuriyet Gazetesinin New York temsilcisi Behzat Barış da, serginin son derece önemli olduğunu ve Türkiye'nin tanıtımı açısından yararlı olacağını söyledi.

Bir ay boyunca Türkevi'nde gezilebilecek sergide, 5 basın mensubuyla Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliğinde çalışan iki diplomatın toplam 28 fotoğrafı sergileniyor.

Sergide, Basri Şahin (A.A), Nafiz Albayrak (DHA), Mehmet Demirci (Zaman), Can Kamiloğlu (Turkish NY), Kahraman Halisçelik (Kanaltürk) ve kıdemli Türk diplomatları Çağatay Erciyes (sualtı fotoğrafçısı) ile Ömer Gücük'ün fotoğrafları yer alıyor.