Nezarette Gelen Mutluluk

Antalya'da tanıştığı Mehmet Küçükkara ile evlilik hazırlığı yapan Kırgızistan uyruklu Azalina Asangulava, vizesinin sona ermesiyle...

Antalya'da tanıştığı Mehmet Küçükkara ile evlilik hazırlığı yapan Kırgızistan uyruklu Azalina Asangulava, vizesinin sona ermesiyle gözaltına alındı. Asangulava, nezarette kıyılan nikahla sınır dışı edilmekten kurtuldu.

Kırgızistan vatandaşı 22 yaşındaki Azalina Asangulava, ziyaret için Antalya’da yaşayan ablasının yanına geldi. Azalina Asangulava, aynı mahallede ikamet eden 27 yaşındaki teknik servis elemanı Mehmet Küçük Kara ile bindiği bir otobüste tanıştı. Aralarında arkadaşlık kısa sürede aşka dönüşen gençler, evlenmeye karar verdi. Genç çift, 23 Eylül tarihinde evlenmek için Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvuru yaptı. İkili nikah günlerini beklerken Asangulava'nın vize süresinin sona erdiği öğrenildi. Bu haber üzerine büyük üzüntü yaşayan çift, nikah tarihine ortalarda görünmedi. Çift gizlendikleri yerde daha fazla kalamayarak, geçen Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Korkuteli ilçesine aile ziyareti için yola çıktı. Çift ilçe girişinde jandarma kontrolüne takıldı. Vize süresinin sona erdiği belirlenen Azalina Asangulava gözaltına alınarak Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Hakkında sınır dışı edilme kararı verilen Asangulava, Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş'a bir ay sonra evleneceklerini söyledi. Bunun üzerine devreye aile bütünlüğünün yerine getirilmesi için çalışma başlatıldı. Asangulava’nın sınır dışı edilmemesi için Mehmet Küçükkara ile hemen evlenmesi gerektiği belirtildi.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından çift, Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi Misafirhanesi’nde nikah masasına oturdu. Çiftin nikahını, Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Ferit Aras kıyarken, şahitliklerini bir aile yakınları ile misafirhane sorumlusu Komiser Yardımcısı Zehra Çevik yaptı. Nikahın ardından Azalina Asangulava, Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesinden eşiyle birlikte ayrıldı.

YENİ EVLERİNDE ZİYARET

Çifti bugün Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş ile Yabancılar Şube Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi Sorumlusu Komiser Yardımcısı Zehra Çevik evlerinde ziyaret etti. Müdür Ozan Akkuş, genç çifte mutluluklar dileyerek çiçek takdim etti. Müdür Akkuş, genç çiftin kendilerine müracat ettiklerinde taleplerini incelediklerini ve evlenmelerine bir engel görmediklerini dile getirdi. Mehmet Küçükkara’nın kendilerine yaptığı başvuruda bitkin halde olduğunu ifade eden Akkuş, şöyle konuştu: “Düğünlerine bir ay kala Asangulava’nın vize süresi dolmuştu.Nikah hazırlıkları yaparken gençler, sınır dışı edilme ile karşı karşıya kaldı. Biz polis olmamızın yanında insanız bir anne ve babayız. Mehmet kardeşimizin Kırgız Asangulava’yı gerçekten sevdiğine inandık. Evlilik sürecini hızlandırdık. Dramla bitebilecek bir aşkı yeniden yeşillendirdik. Evlilik başlangıcı hüzünlü oldu ama bitiş nikah masasında tamamlandı. Genç çiftimize mutluklar diliyoruz”

Reklam
Reklam

Evlilik hazırlığı yaparken eşinin sınır dışı edilme durumu ile büyük korku yaşayan Mehmet Küçükkara, şunları söyledi: “Düğünümüze kısa süre kalmıştı evlilik hazırlığı yapıyorduk. Eşim ülkesine gönderilirse en az iki yıl buraya gelemeyecekti. Paniğe kapılmış, dünyam yıkılmıştı. Üç gün boyunca hiç uyku uyumadım. Müdürlerimizin yardımıyla evlendik, çok mutluyuz.Otobüste başlayan ve 6 aylık birlikteliğin ardından bugün evlendik. Rüyada gibiyiz"

EVLENDİĞİMİZE İNANAMIYORUM

Sınır dışı edilme korkusu yaşayan gelin Azalina Asangulava ise çok endişelendiğini ve evlenebileceklerine inanmadığını hatırlattı. Yapılan nikahın kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ifade eden Asangulava, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hâla şoktayım, evlendiğimize inanamıyorum. Ülkeme dönme hazırlığı yaparken evlendim. İnanamıyorum. Evleneceğimizi söyledikleri zaman çok sevindim. Ama inanmak istemedim. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bir taraftan da iyi ki böyle olmuş diyorum”

Azalina Asangulava, nikahlarının kıyılmasında emekleri geçen Ozan Akkuş ve Zehra Çevik’e düğün davetiyelerini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: