Nida ölmeye hazırdı

Görüntüleri internette yayılan şok ölümün ardından hapse atıldığını belirten Makan, serbest kalınca İran’ı terkettiğini ve şimdi gizlendiğini söyleyerek şöyle devam etti.

İran’da tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından 20 Haziran’da reformcuların düzenlediği bir protesto gösterisi sırasında hükümet milislerince vurularak öldürülen Nida Ağasultan’ın erkek arkadaşı Kaspian Makan, İngiliz The Observer Gazetesi’ne röportaj verdi.

Görüntüleri internette yayılan şok ölümün ardından hapse atıldığını belirten Makan, serbest kalınca İran’ı terkettiğini ve şimdi gizlendiğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Nida’nın yoldan geçerken serseri bir kurşunla öldüğü iddiası yalan. O, ilk gününden beri protestolara katılıyordu. Mahmud Ahmedinejad’ı cumhurbaşkanlığından indirmek için kalbinden vurulmaya bile hazırdı. Zaten bir lider olduğu için öldürüldü. Onu ben de durduramadım. Oysa geçen yaz Türkiye’de aynı turist grubuna düşünce tanışmıştık ve gelecek yaz yine Türkiye’ye tatile gitmeyi planlıyorduk.”

Reklam
Reklam