Nif Çayı Islah Çalışmaları Başladı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) içinden geçmekte olan Nif Çayı'nın ıslah çalışmaları başladı. Yatak...

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) içinden geçmekte olan Nif Çayı'nın ıslah çalışmaları başladı. Yatak derinleşmesi sonunda göçmelerin olmasının, çayın çevresindeki tesisleri de ciddi bir biçimde tehdit etmesi üzerine hazırlanan projeyle yaklaşık 8 bin 500 metrekarelik alan ıslah edilecek.

Yetkililer çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içinden geçen Nif Çayı'nın ana yatağında, uzun yıllardan bu yana kıyı oyulmaları nedeniyle birçok menderesler meydana gelmiş. Bu nedenle Nif Çayı akış şartlarının bozulmasıyla, bazı kesimlerde çok geniş, bazı yerlerde ise dar ve derin yataklardan akar duruma gelmiştir. Yatak derinleşmeleri göçmelere sebep olmakta,bu durum çaya sınır olan tesisleri ciddi olarak tehdit etmekte. Çay, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içinden geçmekte ve yan kolları ile birlikte Kemalpaşa Ovası yağış sularını toplamakta. Ana yatak ıslah projeleri, yaklaşık 8 bin 500 metrelik, KOSBİ alanı içindeki kısım için hazırlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) ile mutabakat sağlanarak tasdik edildi. Projede 20 metre genişliğinde yatak ve her iki kıyıda harçlı kagir duvar ve beton taban kaplaması yapılması öngörüldü."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz