Niğde AK Parti Milletvekili Kavaklıoğlu: "Niğde'ye 5 Milyon Lira Yatırım Yapan Ve 40 Işçi Istihdam Eden Bir Yatırımcı 3,7 Milyon Lira Desteklenecek"

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde'ye 5 milyon lira yatırım yapan ve 40 işçi istihdam eden bir yatırımcı 3,7

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde'ye 5 milyon lira yatırım yapan ve 40 işçi istihdam eden bir yatırımcı 3,7 milyon lira desteklenecek" dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren tekstil tesislerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kavaklıoğlu, tekstil sektörünün Niğde için önemli bir üretim ve istidam alanı olduğunu ifade etti.

Niğde'nin yeni özel sektör yatırımları kazandığını söyleyen Kavaklıoğlu, Niğde OSB'nin ve Bor Karma OSB'nin yeni yatırımlara ev sahipliği yapmaya başladığını, bunda da Niğde'nin teşvikte 5. bölge de yer almaya başlamasının büyük etken olduğunu belirtti. Niğde'ye 5 milyon lira tutarında yatırım yapan ve 40 işçi istihdam eden bir yatırımcının teşvik belgesi kapsamında yatırımının 3,7 milyon lira destekleneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

İş adamlarını Niğde'ye yatırım yapmaya davet eden Kavaklıoğlu, şunları ifade etti:

"Niğde'deki yatırımlar konusunda özellikle tarımsal üretim ve tarıma dayalı imalat sanayi potansiyeli yüksek bir sektör. Yabancı ve yerli yatırımcılar için Niğde'yi ideal kılan özelliklerinin başında gelişime açık ekonomik pozisyonu ve yoğun ticari büyüme kapasitesi geliyor. Geniş tarım arazilerine ek olarak işgücü yeterliliği ve işgücünün niteliği konusunda Niğde'de uygun koşullar var. Niğde, çok çeşitli sektörlerde yatırımcılar için entegre yatırım fırsatları sunuyor. Yeni teşvik paketiyle de cazibe merkezi olmaya adayız"

Muhabir: Betül Abbak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: