Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, NİĞKOS Ekibinin Çalışmalarını Inceledi

Niğde Belediyesi'nin Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü Niğde Kent Otomasyon Sistemi (NİĞKOS) Projesi saha çalışmaları...

Niğde Belediyesi'nin Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü Niğde Kent Otomasyon Sistemi (NİĞKOS) Projesi saha çalışmaları devam ediyor. NİĞKOS saha ekibinin çalışmalarına Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da katılarak incelemelerde bulundu.

Başkan Akdoğan, Belediye Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün saha çalışmalarında kat edilen aşamalar hakkında bilgiler aldı. Çalışma bölgesinde toplanan verileri cep bilgisayarlarına işleyen NİĞKOS saha personeli apartman sakinleriyle tek tek görüşerek anket yapıyor.

Reklam
Reklam

Niğde Belediyesi tarafından yürütülmekte olan NİĞKOS projesi kapsamında saha tespit çalışmaları doğrultusunda mahalle sınırları, yol durumu ve numarataj yenileme ve revizyon çalışmalarının gerçekleştirilmesinin ardından son aşama olan “Sosyal Doku Analizi” çalışmasına başlandı. Bu kapsamda kentin sorunlarına kentli ile birlikte çözüm aramak ve yönetimde katılımcılığı ön plana çıkarmak amacı ile istek ve şikâyetleri yerinde dinleme, tespit edilen sorunu ilgili birime iletme, yardıma muhtaç ailelerin yerinde tespiti, taşınmaz tapu bilgilerinin yerinde eşlenmesi, temel adres ve MERNİS bilgilerinin eşlenmesi gibi başlıklar halindeki envanter çalışmaları yapılıyor.

Projenin bu aşamasında vatandaşların belediye faaliyetlerinin hangi standartlara ulaştığını tespit etme ve kapıya gelen saha personelleri aracılığı ile Belediye’ye öneri ve talepte bulunma fırsatı vereceği gibi hizmet alım noktasında vatandaşın beklentilerine de somut çözüm önerileri getirmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: