Niğde Belediyespor'da Herkes Kartal'ı Bekliyor

Kuruluşunun 51. yılında 51 plaka numaralı Niğde de Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la eşleşmenin heyecanı yaşanıyor.İstanbul'da...

Kuruluşunun 51. yılında 51 plaka numaralı Niğde de Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la eşleşmenin heyecanı yaşanıyor.

İstanbul'da Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde çekilen Ziraat Türkiye Kupası 2. tur müsabakaları kuraları sonunda Niğde Belediyespor’un rakibi Beşiktaş oldu. Bu eşleşme Niğde Belediyespor’da hem büyük sevince yolaçtı hem de sürpriz olarak nitelendirildi.

Niğde Belediyespor - Beşiktaş takımlarının mücadelesi Niğde 5 Şubat Stadı'nda oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası I. tur maçında 68 Yeni Aksarayspor’u 1 - 0 mağlup ederek II. tura yükselmeyi başaran Niğde Belediyespor futbol takımında şimdi gözler II. turda oynayacağı Beşiktaş maçına çevrildi.

Reklam
Reklam

Niğde Belediyespor, II. turda Beşiktaş ile eşleşmesiyle ilgili Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Yakup Yerlikaya, “Öncelikle bugün ikinci tur Türkiye kupası kuralarında Niğde Belediyespor’umuza Türkiye’nin köklü kulüplerinden Beşiktaş'ın çıkmasından büyük mutluluk duyuyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Tabii Niğde Belediyespor tarihinde ilk defa böyle bir organizasyona katılma hakkı kazandı. Bundan dolayı da öncelikle federasyonumuza teşekkürü bir borç biliriz. İlimiz adına bizi sevindiren Beşiktaş’ın Niğde’ye gelmesi ve Beşiktaş’ı ağırlamak bize nasip oldu.

İnşallah en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımızı Allah'tan umut ediyorum. Tabii Niğde halkı böyle bir organizasyona ilk defa bir ev sahipliği yapacak. Şuanda şehir heyecan içinde bu maçı bekliyor. Bizim kulüp olarak hedefimiz ilk önce Spor Toto 3. Lig'e çıkmak. Biz Niğde Belediyesi olarak halkımıza söz verdik yani bütün çalışmalarımızı da bu yönde yaptık.

Allah nasip ederse bu yıl Spor Toto 3. Lig'e çıkacağız. 3. Lig'in yanı sıra böyle büyük bir organizasyonda yer almakta bizi ayrıca mutlu etti. İnşallah Niğde’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Futbol sahada oynanır ve kazanılır, şuanda şanslar yüzde 51 biz lehimize ve öndeyiz neden derseniz ev sahibiyiz. Biz futbolcularımıza güveniyoruz transferimizi bu yönde yaptık.”

Reklam
Reklam

RIFAT AVCU: BEŞİKTAŞ'LA OYNAMAKTAN ŞEREF DUYARIZ

Niğde Belediyespor Antrenörü Rıfat Avcu ise yaptığı açıklamada, Beşiktaş'la eşleşmiş olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Öncelikle tabi ki böyle bir kura beklemiyorduk. Ama sonuç itibariyle Niğde 4 büyüklerden biri olan Beşiktaş’ı ağırlamaktan gurur duyacaktır." dedi.

Beşiktaş'a övgüler yağdıran Avcu, "Biz de onlarla oynamaktan şeref duyarız. Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekibiyiz bu yıl Spor Toto 3. Lig için bir takım yapmaya çalıştık, hedefi olan bir takımız tabi böyle üst düzey bir rakiple eşleşmekte gurur verici." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız tabi ki çıkıp elimizden geleni yapmak, sonuçta futbol saha da kazanılan bir oyun, isimlerin kazanmadığı doğruların kazandığı saha içerisinde yapılan uygulamaların kazandığı bir oyun. Ama çok fazla bir sıklet farkı var bunu gizlemenin saklamanın da anlamı yok.

Biz kendimizi biliyoruz bizim hedefimiz BAL'inde 5. Grup'ta 1. olarak çıkabilmek. İnşallah haftaya oynanacak maçta tüm Niğdeliler ve çevre illerden gelecek vatandaşların görsel şölen yaşaması. Ama bizim öncelikli hedefimiz ligde oynayacağımız Karaman maçı onlar da bizim kadar iddialılar."

Reklam
Reklam

Niğde Belediyespor Takım Kaptanı Tolga Taş ise yaptığı açıklamada, “Böyle güzide bir takımın ilimize geliyor olması çok büyük bir olay. Taraftarımız için halkımız için güzel şeyler. Burada genç oyuncularımız var, genç futbolcular var bunlar için büyük avantaj ellerinden gelen her şeyi yapsınlar güzel güzel oynayalım Beşiktaş’ı burada hayırlısıyla iyi ağırlayalım. Hayırlısıyla maçımızı bitirelim. Güzide bir takımla oynayacağız bizim hedefimizde Türkiye Kupası yok gerçekçi olmak lazım.” şeklinde konuştu.

Niğde Belediyespor'un Moşe lakaplı futbolcusu Murat Kaya da yaptığı açıklamada, "Biz dün kendi aramızda yaptığımız konuşmada Süper Lig'den bir takım istiyorduk. Yani sonuçta biz bu kupanın taliplisi değiliz. Ama renkli olmasını istiyorduk. Gerçekten bizim açımızdan da memleket açısından da Beşiktaş’ın olduğuna çok sevindik. Ben koyu Beşiktaş taraftarıyım yani böyle bir şans bizim yüzümüze güldüğü için gerçekten çok mutluyum. Futbol hayatımda karşılaşabileceğim en güzel olay oldu. Futbol biliyorsunuz ki önceden skoru tahmin edilemeyen bir oyun. Yani bundan daha önce örnekleri var, şimdi neden olmasın? Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız takdir Allah’tan artık." dedi.

Reklam
Reklam

Niğde Belediyespor'un kalecisi Asım Atmalıoğlu da yaptığı açıklamada, "Sabah inanmayacaksınız belki ama kalktığımda odalara tek tek gittim daha kuralar belli olmadan 'rakibimiz Beşiktaş olacak' dedim. Aşağı indik işte arkadaşlarla otururken 16. kuradan Beşiktaş çıktı, herkes şaşırdı." diyerek, şunları söyledi:

"Bizim için çok büyük bir takım, 4 büyüklerden birisi ve gücünü biliyoruz. Bizim de gücümüz ortada sevindik Beşiktaş çıktı diye. İlimiz için de çok iyi oldu. Hani bu futbol 3 ihtimalli bir oyun neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Evet Beşiktaş güçlü bir takım, biz de kendimizce güçlüyüz. Çıkıp oynayacağız o gün şans kimin yanındaysa o kazanacak. Kalem sadece Beşiktaş'a değil tüm takımlara kapalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: