Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci;

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Yenişafak gazetesinde yayınlanan röportajında Yeni Anayasa'dan beklentilerini paylaştı.Okullarda...

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Yenişafak gazetesinde yayınlanan röportajında Yeni Anayasa'dan beklentilerini paylaştı.

Okullarda baş örtüsü üzerine peruk takan öğretmenleri gördüğünde utandığını söyleyen Ekinci, eğitim sisteminin ‘düşünen ve düşündüren’ bir sistem olması gerektiğini vurgulayarak, “141, 142, 163. maddeleri kaldıralı daha kaç yıl oldu. Bir okuluma gidiyorum ve öğretmenimim başında peruk görüyorum. Ve ben bundan utanıyorum. Ona peruk taktırmak zorunda olduğumdan utanıyorum. Çaresizliğimi görüyorum. Kanunu, yönetmeliği biz yapıyoruz. Kendimize bir çember çiziyoruz ve imdat diyoruz ve kendi kendimizi hapsediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Kitapların, fikirlerin gömüldüğü günleri yaşadıklarını ve bunları tekrar yaşamamak için dua ettiğini belirten Ekinci, bunların hepsinin bir proje dahilinde yapıldığına inandığını belirterek, “Geçmişten beri birbirimizi, fikirleri yok etme yolunda çalışıyoruz. Bunların hepsinin bir proje olduğuna inanıyorum. Biz de bu projelerin içinde bir piyonuz. Yani yeni anayasa bir kere eğitim-öğretimde özgürlüklerin önünü açmalı. Ne özgürlüğü derseniz deyin ama önü açılmalı. Kitapların gömüldüğü günler yaşadık. Dedemin gömdüğü kitaplara bakıyorum şimdi neden gömüldüğünü anlayamıyorum. İnsanın insanı fikri ne olursa olsun hoşgörüyle karşılayacağı dindara saygılı, inançsızlığı bir fikir olarak kabul edersek ona da saygılı bir özgürlük istiyorum. Bu hoşgörüyü toplumda bizim tam olarak sağlamamız lazım. İnancından dolayı başını örten bir öğretmene başını örtemezsiniz diyoruz. O öğretmen de iki defa başını örtüyor. Bir başörtü ile bir de perukla örtüyor. Bunların konuşulması gerekiyor. Yeni Anayasa’da bu açıdan ümit varım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz