Niğde'de 2016'da 92 Avcıya 101 Bin Lira Ceza

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, Av kontrol çalışmaları hakkında bilgi veren Müdür Koçak, "Kontroller sırasında 75 avcıya 152 kalemden ayrı ayrı 56 bin

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, Av kontrol çalışmaları hakkında bilgi veren Müdür Koçak, "Kontroller sırasında 75 avcıya 152 kalemden ayrı ayrı 56 bin TL idari para ceza kesildi. Bunların yanı sıra 2016 yılında 17 tazminat raporu düzenlenmiş olup 46 bin 400 TL para cezası kesilmiştir. 2016 yılının kasım ayı itibariyle toplam 92 avcıya toplamda 101 bin TL ceza kesilmiş olup, yaklaşık 200'e yakın avcı kontrol edilmiştir" dedi.
İNTERNETTEN TAKİP
Yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın önlenmesine yönelik klasik denetimlerin yanında Bakanlık tarafından farklı uygulamaların da hayata geçirildiğini vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:
"Bu kapsamda sosyal paylaşım siteleri de yakın takibe alındı. Özel bir program sayesinde sitelerdeki paylaşımlara yönelik tarama yapılıyor. Bakanlık tarafından 'şüpheli' değerlendirilen paylaşımlar tespit edilerek, inceleniyor. Bakanlık tarafından kişi bilgileri ve yayınladığı fotoğraf, görüntü olarak İl Müdürlüklerine gönderilerek, araştırılması isteniyor. Bu kişilerin kaçak ya da limit üzeri avlandığının tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanıyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz