Niğde'de bombalı kargo

Niğde'de intikam almak için bir işyerine kargo ile bomba paketi gönderdiği iddia edilen kişi yakalandı.

Niğde'de hurdacılık yapan Z.Y. ve M.Y. kardeşlere kargo ile bombalı paket gönderdiği iddia edilen B.A., polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Bombacının emniyette alınan ilk ifadesinde, niyetinin Z.Y. ve M.Y. kardeşler tarafından dövüldüğü için intikam almak olduğunu söylediği öğrenildi.

Niğde Emniyet Müdürü Feridun Boz, bombalı paketin örgüt işi değil, münferit bir intikam işi olduğunu ifade etti. Boz, "Büyük bir özenle etkisiz hale getirilen boru tipi el yapımı bomba düzeneğinden elde edilen deliller sayesinde bombayı hazırladığı tahmin edilen B.A.'yı dün akşam saatlerinde yakaladık. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ilk ifadesinde bombayı hazırlamaktaki amacının, kısa bir süre önce dövüldüğü hurdacı kardeşlerden intikam almak olduğu belirlendi" dedi.

Reklam
Reklam

Etkisiz hale getirilen bombanın herhangi bir örgütle bağlantısının bulunmadığının altını çizen Emniyet Müdürü Boz, "Şahsın elektronik bilgisi ve internet sayesinde birçok bilgiye ulaşabiliyor olması, düzeneği hazırlamasına neden olmuş olabilir. Sorgulamada herhangi bir örgüt bağlantısının izine rastlanmadı. Bu olay tamamen münferit bir olaydır" şeklinde konuştu.

Yakalanarak gözaltına alınan B.A., Kayseri'den Ahmet Tekin ismiyle hurdacı kardeşlere kargo ile paket göndermiş, Z.A.'nın paketi açarken kabloları görmesi üzerine bomba patlamadan polis tarafından ektisiz hale getirilmişti. B.A., sorgusunun ardından Niğde Adliyesine sevk edilecek.

İHA