Niğde'de Erken Evlilik İntihar Getiriyor

Psikolog Hüseyin Kaya, Niğde'de erken evliliklerin sonucu genç yaşta çocukların intihar ettiğini söyledi.

Psikolog Hüseyin Kaya, Niğde'de erken evliliklerin sonucu genç yaşta çocukların intihar ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Niğde Merkeze bağlı Edikli Kasabasında küçük yaşta iki lise öğrencisinin intihar etmesinden sonra, Halk Sağlığı Müdürlüğünün yaptığı araştırma ve çalışmalar sonrasında Erken evlilikten kaynaklanan nedenle intihar girişimlerinin arttığı öğrenildi.

Konu ile ilgili araştırmalarda bulunan Psikolog Hüseyin Kaya, "Edikli kasabasında lise dengi öğrencilerle yaptığımız görüşmeler sonrasında, kasabada özellikle erken yaşta evliliğin büyük sorun oluşturduğunu saptadık ve bu konuyla ilgili detaylı çalışmalar yapıyoruz. Özellikle gençlerin temelinde aileler arasındaki çatışmalar önde geliyor. Ergenlik döneminde kendine güveni olmuyor ve asilik içerisinde oluyor ve bu da bunalıma sürüklüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: