Niğde'de Kaçak Su Kuyularına Ruhsat Verilecek

Niğde'de kaçak su kuyularına ruhsat verilmesi için çalışma başlatıldı.

Niğde'de kaçak su kuyularına ruhsat verilmesi için çalışma başlatıldı.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, ruhsatsız su kuyuları sorununun çözüme kavuşacağını belirtti.

Kaçak açılan su kuyularının ruhsatlandırılması için vatandaşların lehine bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Kavaklıoğlu, yakında sonuçlandırılacak çalışma sonunda ruhsatsız tüm su kuyularının yasal prosedüre kavuşmasının sağlanacağını kaydetti.

Şahıs kuyularında hektar başına 2 bin, kooperatif kuyularında ise 3 bin 500 metreküp kullanım hakkı verileceğini ifade eden Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ruhsatsız bütün su kuyularının ruhsatlı hale getirilmesi öngörülen çalışmada, su kuyularına elektronik ölçüm cihazı takılacak. Ruhsatsız su kuyularını ruhsatlandırmak isteyen vatandaşların bir fenni mesul aracılığıyla gerekli belgeleri tamamlayarak ruhsat sorununu çözmeleri mümkün olacak. Çalışmalar kapsamında şahıs kuyularında hektar başına 2 bin, kooperatif kuyularında ise 3 bin 500 metreküp su kullanım hakkı verilecek."

Kavaklıoğlu, Devlet Su İşleri'nin Akkaya Barajı'nda yaşanan kirlilikle ilgili temizleme çalışmalarına da yakında başlayacağını, barajda biriken çamurun iş makineleriyle temizleneceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: