Niğde’de Kadın Hastanın Safra Kesesinden 500 Adet Taş Çıkartıldı

Niğde Özel Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine karın ağrısı şikayetiyle başvuruda bulunan 45 yaşındaki kadın...

Niğde Özel Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine karın ağrısı şikayetiyle başvuruda bulunan 45 yaşındaki kadın hastanın safra kesesinden 500 adet taş çıkartıldı.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Niğde Özel Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Mustafa Çetin, “Hastamız karın ağrısıyla hastanemize geldi. 45 yaşındaki bayan hastanın, yapılan tahliller sonrası safra kesesinde birçok taş tespit edildi. Hastanın acil olarak operasyona aldık. Safra kesesi ameliyatının laparoskopi kapalı yöntemle yaptık ve her biri 0,5 milimetre büyüklüğünde yaklaşık 500 adet taş çıktı” dedi.

Reklam
Reklam

Kadın hastaya yapılan ameliyat sonrası iki gün müşahede altında tutulduğunu ve taburcu ettiklerini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Mustafa Çetin, ''Bir safra kesesinden bu kadar taş çıkması normal değil. Uzun zamanda bu kadar taş birikmesi olabiliyor. Büyük olan taşların 2 tanesi yaklaşık 4 cm'ye yakın. Diğerleri ise 0,5 milim büyüklüğünde yaklaşık 400-500 adet. Bu çok az görülen bir durum. Hastamızın sağlık durumu şu an iyi ve evinde dinleniyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: