Niğde'de Öğrenciler Yayaların Önceliği Sürücülere Anlattı

Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Trafik Haftası münasebetiyle “Benim de Acelem Var!” projesini...

Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Trafik Haftası münasebetiyle “Benim de Acelem Var!” projesini hazırlayarak, sabah işe giden sürücülere yayaların önceliğini vurgulayan broşür ve pankartlarla mesaj verdi.

Hazırlanan projede öğrencileri ile birlikte trafiğe çıkan ve onlara destek olan Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İngilizce öğretmeni Salih Esen, trafik ekiplerine destek olmak amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Hazırladığımız pankart ve broşürlerle Trafik Haftası'nda yaya kültürü ile ilgili bilinçlendirme çalışması yapmak istedik. Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün izin ve desteğiyle ayrıca trafik ekiplerinin yardımıyla Avrupa ülkelerinde olan yaya önceliğini Niğde'de de uygulamak istiyoruz. Hazırladığımız pankartlarda yayanın yaya geçidinde gerçekten kendini üstün hissetmesi için mesajlar verdik. Umarım amacımıza ulaşırız. Trafik ekipleri gelip okulumuzda bize eğitim seminerleri verdi. Öğrencilerimizde, öğrendiklerini halka anlatmak için sokağa çıktı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sürücünün bilinçli olmasının hayat hatta hayatlar kurtarabileceğine değinen Baş Polis Memuru Akif Çimener ise; “Trafik Haftası'nda arkadaşların bir projesi olduğunu duyduk ve bizde onlara destek olmak istedik. Zaten genel müdürlüğümüzün yayınlamış olduğu genelge ile yıl boyunca yapmış olduğumuz seminer ve çalışmalarla onlara destek olmaya çalıştık. Yayaların önceliği hususunda da yine 'Benim de Acelem Var' adlı projeye de destekte bulunduk. Çeşitli okullara giderek yaya geçidinin kullanımı Trafik kurallarının önemi gibi konularda eğitimler düzenleyerek bilinçlendirmeye çalıştık. Eğitimlerimiz devam edecek şuana kadar 6812 civarı öğrenciye ulaştık ve bu rakam artacak çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Hazırlanan pankartları taşıyan öğrencilerden Kürşat Bozdemir de şunları söyledi:”Bizim amacımız yayalara öncelik verilmesi.Avrupa da yayaların önceliği var.Bu sebeple bizde Benimde Acelem Var projesini hayata geçirdik. Sadece sürücüler değil yayaların da bunu öğrenmesi gerek çünkü geçerken önüne arkasına hiç bakmıyor”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: