Niğde'de Ulaşım Yatırımları Devam Ediyor

Niğde'de karayolları alanında yeni yatırımlar kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. AK Parti milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu...

Niğde'de karayolları alanında yeni yatırımlar kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. AK Parti milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi 342 kilometrelik Ankara-Niğde otoyolunun müjdesini geçtiğimiz günlerde vermişti.

Ulaşımdaki yatırım atağından şehirler arası yol projeleri yanı sıra Çamardı, Çiftlik, Bor, Altunhisar, Ulukışla ilçeleri de nasibini alıyor. Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Niğde-Bor 3 şeritli yolun ihalesi yapıldı. Niğde-Bor kara yolunun Derbent Mezarlığı'ndan TOKİ Kavşağı'na olan kısmı üç şerit gidiş, üç şerit geliş olarak trafiğe kazandırılacak. Mart ayı içerisinde karayolları ağına giren 8,1 kilometrelik Niğde-Bor yolunun daha önce 4 kilometrelik bir kısmı üç şeritli düzenlenerek trafiğe açılmıştı.

Reklam
Reklam

Niğde-Çiftlik arasında daha gelişmiş bir yola kavuşulması için uzun yıllardır süren beklenti de gerçekleşecek. Melendizlilerin yol çilesini bitirecek projenin ekonomik açıdan bölgeye ciddi kazanımlar sağlayacağı belirtiliyor.

Ulaştırma projeleri içinde Çamardı ilçesinin gelişimine büyük katkısı olacak Çamardı-Pozantı kara yolu genişletme çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Çamardı ilçesiyle Adana-Pozantı arasındaki yolun asfaltlanmasına yönelik çalışmalar iki etap halinde başladı. İlk etapta yolun 22 kilometresi ihale edildi. Bu kısımda dolgu çalışmaları ve hafriyat işlemleri tamamlanıyor. Asfalt mevsimine kadar onarım çalışmaları bitirilen yolun asfaltlanmasıyla çift şeritli kaliteli bir yola kavuşacak Çamardılıların yol çilesi böylece sona erecek. Ayrıca yolun kalan 30 kilometresi de tamamlanacak.

Bor-Altunhisar yolu ile Altunhisar Çiftlik yolunun da mayıs ayı içerisinde ihalesi tamamlanarak yapım çalışmalarına başlandı. Sıkça kullanılan Ankara-Niğde yolunun önemli bir parçasını teşkil eden bu kısım çok sayıda köy ve kasabanın da güzergahı. 20 kilometrelik Bor-Altunhisar kara yolunun yaz aylarında tamamlanacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Kayseri-Niğde yolunda da Yahyalı ayrımı ile Çamardı ayrımı arasında duble yol projesi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 2012 yılında Niğde ilinde 139 kilometre asfalt kaplama çalışması yapılması hedeflendiği belirtildi.

Ayrıca ikisi Niğde-Bor, biri Ulukışla yolunda olmak üzere üç üst geçit yapılması ihale aşamasında. Kemerhisar-Pozantı otoyolunun Niğde sınırlarında kalan 12 kilometrelik kesimi de 2012 yılı içerisinde tamamlanarak trafiğe açılacak.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamada, şunları kaydetti: “Niğde, hükümetimiz döneminde son yıllarda en büyük yatırımları almıştır. Niğde eskiden köy gibiydi. 10 yıl öncesi Niğde’ye gelenler bugünkü Niğde ile kıyasladıklarında değişimi görüyorlar. Niğde’nin daha fazla kalkınması ve gelişmesinin temel öncelikleri vardır. Sulamadan alt yapıya, sağlıktan eğitimden ulaşıma gibi önemli alanları öncelik kabul ettik. Ulaşım alanında da duble yollardan otobana, hızlı trenden, havaalanına önemli projelerimiz var. Büyük önem verdiğimiz havaalanı konusu var. Niğde’ye sivil, kargo veya savunma sanayine dayalı bir havaalanı kazandırmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: