Niğde’de Yatırım Yapacak Sanayiciye Müjdeli Haber

Niğde Organize Sanayi Bölgesi, yapı denetim ücretlerinde yüzde 75 indirime gitti.Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı...

Niğde Organize Sanayi Bölgesi, yapı denetim ücretlerinde yüzde 75 indirime gitti.

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, OSB’ler içerisine yatırım yapacak sanayicilerin, yapı denetim ücretlerini yüzde 75 oranında daha az ödeyeceğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Altunbaş, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK), Niğde OSB’nin de tavsiyesi ile yaptığı çalışmalar neticesinde, son yasa düzenlemelerinde OSB’lerdeki yapı denetim ücretlerinin yüzde 75 oranında indirildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Altunbaş, OSB’lerin bir süreden beri sanayici lehine takip ettiği konuda sonuca ulaştığını belirterek; “Bundan sonra OSB’ler içerisine yatırım yapacak sanayiciler fabrika inşaatı aşamasında, önemli bir gider kalemi olan yapı denetim ücretlerini yüzde 75 oranında daha az ödeyecekler. Yatırım aşamasında kaynak bulmakta zorlanan sanayici, böylelikle bir nebze de olsa rahatlayacak. Bu sayede yapı denetimi ücretindeki indirimden elde ettiği kaynağı yatırımındaki başka bir alana kaydırabilecektir” dedi.

Altunbaş, şunları söyledi: ''Kanunun ilgili maddesinde yapılan değişiklikle, yapı denetimi hizmeti için yapı denetim kuruluşuna ödenecek hizmet bedeli, yapı denetimi hizmet sözleşmesinde belirtilir, denildi. Bedel, yapı yaklaşık maliyetinin yüzde 1,5’ninden az olamaz. Hizmet bedeli oranı, yapım süresi iki yılı aşan iş için yıllık yüzde 5 artırılır ve yapım süresi iki yıldan daha az olan işler için yıllık yüzde 5 azaltılır. Bu bedele, katma değer vergisi ile yapı denetim kuruluşu tarafından talep edilen ve taşıyıcı sisteme ilişkin olmayan malzeme ve imalatlar konusunda yapı müteahhidince yaptırılacak olan laboratuvar deneylerinin masrafları dahil değildir. Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli, Endüstri Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgeleri onaylı sınırı içerisinde yer alan tüm yapılar için yüzde 75 indirim uygulanır. Yapı denetim hizmet bedeli, yapı denetim kuruluşlarının hizmet bedellerinin ödenmesinde kullanılmak üzere, yapı sahibince il muhasebe birimlerinde açılacak emanet nitelikli hesaba yatırılır. Yatırılan tutarların yüzde 3’ü ruhsatı veren idarenin, yüzde 3’ü Bakanlık bünyesinde bulunan döner sermaye işletmesinin hesabına aktarılır.''

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: