Niğde'li Kadınlarından Deri Tasarım Sergisi Açıldı

Niğde'de, "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Dekoratif Deri Tasarımı ve Üretimi" sergisi açıldı.

Niğde'de, "Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Dekoratif Deri Tasarımı ve Üretimi" sergisi açıldı.

Ak Medrese'deki sergide açıklama yapan proje koordinatörü Şükriye Güçlü, Ahiler Kalkınma Ajansına sundukları proje kapsamında açtıkları deri tasarım kursunu başarı ile tamamladıklarını, ortaya güzel ürünler çıktığını ifade etti.

Kırsaldan şehir merkezine göç etmiş işsiz, elinde hiçbir mesleği olmayan kadın ve gençleri, meslek ve gelir sahibi yapmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Güçlü, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"Niğde Üniversitesi Deri İşlemeciliği Bölümünün de desteği ile 11 kursuyerimizle 4 ayda hazırladık. Kadınlar ve gençler bu eğitimi aldıktan sonra evlerinde çalışma yapabilecek. Halkın ilgisi çok güzeldi.Niğde için iyi bir çalışma olacak diye düşünüyorum. Yerel yönetimlerin desteğini bekliyoruz, çünkü bizde önümüzün açık olduğuna inanıyoruz."

Güçlü, sergi sonunda Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Eğdoğan'ın da katılacağı "Kadın Emeği" sergisinde stant açacaklarını ve bunun Niğde için tanıtım fırsatı olacağını dile getirdi.

Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Murat Kaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: