Niğde'li Öğrencilerin Badminton Ilgisi Artıyor

Niğde’de badminton antrenörü olarak görev yapan Badminton Milli Takım antrenörü Mehmet Turaç, Niğdeli gençlerin badmintona...

Niğde’de badminton antrenörü olarak görev yapan Badminton Milli Takım antrenörü Mehmet Turaç, Niğdeli gençlerin badmintona ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Göreve geldiği günden itibaren azim ve kararlılıkla milli takıma sporcu yetiştirmek ve Niğde bölgesinde yetenekli sporcuları tespit edip onları müsabaka seviyesine çıkarmak amacında olduğunu dile getirdi. Turaç, şu ana kadar 6 ilkokulda 7 - 9 yaş arası öğrenciler arasından seçme yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"60’a yakın badminton sporunu yapan sporcu potansiyeline ulaştık. Atalarımızın güzel bir sözüyle vurgu yapmak isterim.“ Ağaç yaş iken eğilir“ tabiî ki kart ağaç eğilmez. Amaç öğrencileri küçük yaş gruptan alıp temel teknik basamakları daha iyi yerleştirerek daha üst çıtalara çıkarmak."

Reklam
Reklam

Badminton antrenörü Mehmet Turaç sporcu ailelerine de seslenerek, "Çocuklarınızın keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerini beden eğitimi öğretmenleri ve antrenör arkadaşlardan bilgi alarak hangi branşa eğilimi fazlaysa o branş antrenörlerle temas kurulmasını tavsiye ederim." dedi.

Turaç, Niğde'de sporun gelişmesinde bizlere emeğini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, badminton fedarasyonuna ve beden eğitimi öğretmenlerine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: