Niğde’nin En Büyük Eksiği Kadın Sığınma Evi

Niğde Barosu Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu Başkanı Gizem Deniz Bayhan, Ülkemizde...

Niğde Barosu Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu Başkanı Gizem Deniz Bayhan, Ülkemizde ve ilimizde kadına karşı şiddet artarken Niğde’de kadın sığınma evinin olmaması büyük bir eksikliktir dedi.

Geçtiğimiz yıllara oranla her yıl aratarak devam eden kadına şiddet, olayları kapsamında Niğde Barosu bünyesinde kurulan “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu”, şiddete uğramış her kadına 7 gün 24 saat ücretsiz destek veriyor.

Şiddetin her yıl artış gösterdiğine ve özellikle kırsala oranla kent merkezlerinde şiddetin daha da arttığını söyleyen Komisyon Başkanı Gizem Deniz Bayhan, “Kadına karşı şiddette, eğitim seviyesi fark etmiyor. Maalesef toplumumuzda şiddet, fiziksel olduğunda hak aranmaya başlanıyor. Oysa kadına karşı, psikolojik şiddette büyük bir boyutta. Baro olarak, kadınlarımıza her türlü hukuki yardımı ücretsiz yapıyoruz. Tek eksiğimiz kadın sığınma evinin olmaması. Maalesef Niğde’de olmadığından bu tür durumdaki kadınlarımızı Bor ilçesinde bulunan huzurevine gönderiliyor. Orada ki koşullar da kadınlarımızın sosyal hayatını kısıtlıyor. Türk Ceza Kanunu’nun da ki son değişikliklerle birlikte kadına karşı şiddet karşısında ciddi önlemler alındı ama toplumun daha ilk eğitim anından bu konuda eğitilmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili acilen bir çözüm bulunması ve Niğde’de bir kadın sığınma evi oluşturulması gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: