Nigel Mansell'dan şok açıklamalar

(TurkiyeF1.com) - Günümüzde de F1 ile ilgili bir takım tuhaflıklar yaşansa da, belki de önümüzdeki on yıl veya on yıldan biraz daha fazla bir süre için F1'in tuhaf yönleriyle ilgili bildiklerimiz sadece 1992 Şampiyonu Nigel Mansell'in anlattıklarıyla sınırlı kalacak. '94 finalinde Adelaide (Avustralya)'da İngiliz pilot kendini Ayrton Senna'nın Williams'ında otururken bulmuştu.

Michael Schumacher ile Damon Hill arasında şampiyonluk mücadelesi yaşanıyordu ama Mansell pole pozisyonunu almıştı. Nigel o durumu "Belki de hayatımın en kötü anıydı." diyerek hatırladı.

Reklam
Reklam

Şu anda 52 yaşında olan İngiliz pilot, ITV'ye yaptığı açıklamada şuan ismini vermeye hazır olmadığını belirttiği bir kişi tarafından, yarışa yavaş başlaması ve Schumi ile Hill arasındaki savaşa bulaşmaması yönünde uyarıldığını söyledi.

Mansell ayrıca, pist görevlilerinin, Schumacher Cumartesi günü sorun yaşadığından dolayı – FIA kurallarına aykırı olarak – şikandaki kerb'leri alçaltmasına engel olduğu için başının ne kadar büyük bir belaya girdiğini de anlattı.

Günün sonunda yarışı kazanan isim Nigel Mansell'di. Bu onun 31. ve son zaferi oldu, Nigel "Ama yarıştan önce yaşananlar o günle ilgili anılarımı mahvetti." demekten kendini alamadı.