NİĞMEK Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Niğde Meslek Edindirme(NİĞMEK) kurslarına katılan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Niğde Meslek Edindirme(NİĞMEK) kurslarına katılan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen programa, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Belediye Başkan Yardımcıları, Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya, Mustafa Yiğit, Belediye Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Niğde Belediyesi'nin Meslek Edindirme kursları ile halka mesleki, teknik, sosyal ve kültürel içerikli kursları vermeye devam ettiklerini belirten Akdoğan, "Bu kurslar sayesinde kursiyerlerin mesleki becerilerini geliştirerek, onları pasif ve tüketici olmaktan çıkarıp aktif bir üretici kılmak ve iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklere sahip olmalarını sağlıyoruz" dedi.

Niğde Belediye Başkanlığı olarak kurdukları NİĞMEK bünyesinde verilen kursların istihdam konusunda önemli katkılar sağladığını ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:

"3 yıl önce kurduğumuz NİĞMEK Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi, KOSGEB, Çalışma ve İşkur Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı katkılarıyla 2 bin 100 civarında kişiye meslek edinmesi konusunda destek olduk. Enstrüman ve benzeri kurslarımızın dışında olan meslek edinme kurslarımıza katılanların yüzde 50'sinin istihdamlarını sağladık. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın destek ve işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz kurslarımız konusunda kursiyerlerimiz, Niğdeliler ve belediye başkanlığımız adına kurum yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bize güvenip, inanıp kursiyer olmak için bugüne kadar 10 binden fazla müracaat oldu. Ancak biz kurs sayılarındaki limiti göz önünde bulundurarak bunlardan 2 bin 100 civarında kişiye sertifika verdik. NİĞMEK bünyesinde açtığımız kurslarımıza talepler devam etmektedir. Bu talepler devam ettiği müddetçe yeni kurslar açılacaktır."

Reklam
Reklam

LYS'de Türkiye birincisi olan ve dereceye giren öğrencileri de ödüllendiren Akdoğan, Niğde'nin Türkiye'de adını başarıyla söz ettirmesini sağlayan öğrencilerimizi Niğde Belediyesi olarak unutmadık. Bu vesileyle milli eğitim camiasına ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Niğde ilimizin LGS'de adından söz ettirilen bir il haline gelmesi takdire şayandır. Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: