Nihat Akar Ak Parti Çorum İl Başkanlığı'na Aday Oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 22 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak olan 4. olağan Çorum kongresi...

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 22 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak olan 4. olağan Çorum kongresi öncesi adaylığını açıklayan Nihat Akar, "AK Partimizin değerlerini özümsemiş güçlü bir ekiple, teşkilatlarımızın birlik ve beraberliğiyle, Çorum kamuoyunun beklentileri doğrultusunda çıktığımız bu demokrasi yolculuğunda kazanan Çorum olacaktır. Yereldeki beklentileri en doğru ve en sağlıklı biçimde Ankara'ya taşımak, sorunları ötelemeden ısrarla takipçisi olmak, il merkezimizden köylerimize kadar her köşemizin mamur ve müreffeh olmasını sağlamak olmazsa olmazımızdır" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Çorum İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi yarın yapılacak. Akar, kongre öncesi bir açıklama yaparak il başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı. Kurulduğu günden itibaren Türkiye'ye yepyeni bir siyaset anlayışı getiren AK Parti'nin 4. olağan kongresinin büyük bir coşkuyla gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akar, kongrenin barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi, Çorum'a ve ülkeye hayırlar getirmesi için temennide bulundu.

Kongrelerin partilerin heyecanını tazeleme, yenilenme ve taban desteğiyle yepyeni hedeflere yelken açma platformu olduğunu dile getiren Akar, "Adalet ve Kalkınma Partimizin en büyük özelliği milletin sesi olması ve gücünü milletten almasıdır. Bütün başarısının arka planında bu özellik yer almaktadır. Ülkemizde demokrasiyi her anlamda ve her zeminde tesis etme vizyonumuzun gereği olarak kongrelerin, AK Partimize gönül veren halkımızın duygularını ve tercihlerini sağlıklı olarak yansıtması göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Bu anlamda Çorum'da yapılan bütün il kongreleri birden fazla adayla gerçekleşmiş ve partimiz her kongreden güçlenerek çıkmıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin her üyesinin saygın ve teşkilatların şekillenmesi konusunda söz hakkına sahip olduğunu dile getiren Nihat akar, "Üyelerimiz tarafından seçilen delegelerimiz, partimizin değerlerini, Çorum'un imkan ve ihtiyaçlarını çok iyi bilmektedir. AK Partimizin 4. Olağan Kongresi Çorum'da yenilenme ve siyasetin çıtasını daha yukarılara taşıma açısından önemli bir fırsattır. Yüzde 60'ları aşan oy oranı ile büyük bir toplumsal desteğe sahip olan partimiz, dar alanda siyaset yapma ve demokrasiye kendini kapatma lüksüne sahip değildir.Bu gerçeklikler ışığında, şahsım ve ekibim,delegelerimizin güçlü desteği ile kongremizde aday olma kararı almış bulunuyoruz. Uzun bir değerlendirme süreci sonucu aldığımız bu kararın doğruluğu birçok gösterge ile ortadadır. Kurulduğu günden bu yana içinde bulunduğumuz, emek verdiğimiz, sevdasıyla onur duyduğumuz partimizin bayrağını daha yukarılara taşıyabileceğimize olan inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

  1. Olağan kongrenin AK Partili gönüldaşlarının değişim isteğine en güzel bir zemin olacağını dile getiren Akar, açıklamasında şunları kaydetti:

    "Bu anlamda kongremizin kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirecek bir şölene dönüşmesi için üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bu süreçte şahsıma teveccüh göstererek adaylık sürecime katkı veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tercihi ne olursa olsun kongremize katılarak Çorum'da demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan tüm delegelerimize ve üyelerimize minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyor, Kongremizin Çoruma ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Her şey Çorum için. Her şey Türkiye için"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: