Nihat, Avrupa'da kalacağım

İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, Türkiye'de başarının istenildiği ölçüde reyting getirmediğini söyledi.

Nihat, Futbol Federasyonu'nun aylık çıkardığı Tam Saha dergisinde yer alan röportajında, Türkiye'de yenilgi olduğunda veya tartışma yaşadığında bunun herkesin daha çok ilgisini çektiğini belirterek, "Gördüğüm kadarıyla, Türkiye'de başarı istenildiği ölçüde reyting getirmiyor" dedi. İspanya'da takım yenildiğinde eleştirinin seviyesini, galip geldiği zaman da sevinmenin, övünmenin derecesinin çok iyi bilindiğini ifade eden milli oyuncu, 'Ne yenildiğimiz zaman yerin dibine sokulmak ne de
başarı elde ettiğimiz zaman pohpohlanmak istemediğimizi söylüyoruz. Ama maalesef Türkiye'de yenilgi olduğunda veya tartışma yaşandığında bu herkesin daha çok ilgisini çekiyor' diye konuştu. 'Nihat, Türkiye'de oynanan futbolu beğenmiyor, küçümsüyor' yorumlarının kesinlikle doğru olmadığını ifade eden Nihat Kahveci, şöyle

Reklam
Reklam

devam etti:

"Biz senelerdir 'Avrupa'da futbolcumuz oynamıyor' diye kıvrandık. Şimdi orada gayet güzel oynarken, Türkiye'ye dönmem için çaba sarf ediliyor. Bu da bana ters geliyor. Elimden geldiği kadar Avrupa'da kalacağım. Zaten Villarreal ile 3 senelik daha kontratım var. İspanya'da maçlarda bana 'El Turco' diyorlar, 'Nihat' demiyorlar. Bu da beni çok gururlandırıyor. Çünkü bir Türk anılıyor. Bunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum."

'Güzel bir turnuva geçirdik' İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda milli takımın başarısına değinen Nihat, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti ile ilgili maçlar konusunda "Milli takımımızın artık bir yerlere gelebilmek için kimseye muhtaç olmadığını, başarıya ulaşmak için oyuncuların kendilerine güvenmesinin yeterli olduğunu görmüş olduk" dedi. Çek Cumhuriyeti'ne attığı iki golü değerlendiren Nihat, "O iki gol ve gollerin atıldığı üç dakika hayatımın en önemli anlarından bir tanesiydi. İkinci golde top filelere gittikten sonra ne olduğunu ben bile anlayamadım. Golden sonra kendimi yere attım sevinçten. Keşke bir edebiyatçı olsa da o gollerin atıldığı dakikaları ayrı bir dille tasvir etse" derken, Hırvatistan maçında son dakikalarda kenarda olduğu sırada yaşadığı duygu ile ilgili soruyu ise "Maç bitmeden oyundan çıkmıştım, ama heyecanımda hiçbir azalma olmadı. O maçın gidişatı da Çek Cumhuriyeti maçına benzer bir sevinç yaşamamı sağladı. Özellikle penaltılar aşamasında heyecanlandım" diye yanıt verdi. Avrupa Şampiyonası'nda beraber görev yaptığı Semih Şentürk'ü de öven Nihat, birlikte oynamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam