Nihat Doğan'dan Özgecan Aslan'ın ailesine geç özür

Ünlü türkücü Nihat Doğan, geçtiğimiz yıl katledilen Özgecan Aslan'ın ailesini ziyarete gitti. Annesini de yanına alan Nihat Doğan, Aslan ailesinden özür diledi.

Bir yıl önce bindiği minibüsün şoförü tarafından katledilen Özgecan Aslan hakkında attıığı tweet nedeniyle tepki çeken, hatta hakkında soruşturma başlatılan Nihat Doğan'dan aylar sonra özür geldi. Annesini de yanına alan Nihat Doğan, Aslan Aİlesi'ni ziyarete gitti ve aileden özür diledi. Yaptığı açıklamalarla ve attığı tweetlerle adından söz ettiren Nihat Doğan'ın Özgecan Aslan'ın katledilişi ardından attığı "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" tweeti büyük tepkiye neden olmuştu. "

GÖZYAŞLARINI TUTUMADI

Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ile birlikte kamera karşısına geçen Nihat Doğan, yanlış anlaşıldığını ifade etti. Açıklama yaparken gözyaşlarını tutamayan ünlü türkücü, neden aylar sonra Özgecan'ın ailesini ziyaret ettiğini ise şu sözlerle açıkladı; 'Ben sadece kendilerini dolaylı dahi olsa üzdüysem özür dilerim. Ben buraya gelip kendilerinin elini öpmek, kendileriyle helalleşmek istedim. Allah razı olsun. Ben buradan şunu söyleyeyim başta 'Özgecanlar Derneği' olmak üzere elimden maddi-manevi ne geliyorsa bir nefer gibi çalışacağıma namus ve şerefim üzerine yemin ederim.'

KARİYERİNİ ETKİLEMİŞTİ

Toplumun pek çok kesimi tarafından olduğu gibi ünlü isimlerin de eleştrdiği Nihat Doğan'ın kariyeri de yaptığı açıklama sebebiyle ciddi oranda etkilenmişti. Acun Ilıcalı, Nihat Doğan'ı Survivor All-Star 2015'den men etmiş, SK eski yöneticilerinden Adnan Öztürk de kadrodan ihraç edilmesi talebinde bulunmuştu.

NİHAT DOĞAN KİMDİR?

13 Şubat 1977'de İstanbul'da doğan Nihat Doğan, Kürt asıllı Türk halk müziği şarkıcısıdır. 1995'te yayımlanan Kırdın Kalbimi ile profesyonel müzik kariyerine başlayan ünlü türkücü, Seda Sayan ile yaşadığı beraberlikle adından söz ettirmiştir. Asıl popülerliğini Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği Survivor ile yakalayan Nihat Doğan, izlenme rekorları kıran yarışmaya sözleri ve yaşadığı tartışmalarla damga vurmuştur.

Anahtar Kelimeler: