Nihat Özdemir: Uzun ömürlü markalar oluşturmalıyız

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin en büyük sıkıntısının marka üretememe olduğunu söyledi....

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin en büyük sıkıntısının marka üretememe olduğunu söyledi. Ödemir, Avrupa’daki gibi yaşlı marklar oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Kal-Der Bursa Şubesi ve BUSİAD tarafından düzenlenen 10. Kalite ve Başarı Sempozyumu Almira Otel'de gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışında konuşan Vali Şahabettin Harput, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için her alanda kalitenin ön plana çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından ilk oturumda Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı tecrübelerini paylaştı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türk işadamlarının her sektörde birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Hayatı boyunca ortaklıklar kurup insanlarla birlikte çalıştığını anlatan Özdemir, “Bunun hevesi içinde oldum. Bu şirketi arkadaşlarımla birlikte kurdum. Hayatım boyunca iş birliği yapalım dedik. İşleri büyütelim dedik. Biz Limak'ı sıfırdan kurduk. Kurmuş olduğumuz bu grup, ortaklarımızın çocuklarıyla birlikte hareket etsinler. Torunlarımız buralara sahip olsunlar. Her zaman bunun için dua ettim.” dedi.

Reklam
Reklam

“UZUN ÖMÜRLÜ ŞİRKET SAYISI AZ”

Türkiye'de uzun ömürlü şirketlerin sayısının az olduğuna dikkat çeken Özdemir, şöyle konuştu: “Uzun süreli ve yaşı büyük kuruluşlar çok az. Birinci nesiller kuruyor. İkinci nesiller devam ediyor. 3. nesillerde devam eden şirket sayısı parmakla sayılır. ABD ve Avrupa'da farklı. Yaşı genç olan ABD'de uzun süreli şirketlerin olduğunu, vakfa dönüşerek kaliteli hizmet veren şirketler haline geldiğini görüyoruz. Kalitede sürekliliği devam ettirmeliyiz.”

İtalyan bir markanın Çin'de ürettiği bir tekstil ürününü 400 euroya sattığını, aynı kalitede Türk markasıyla Çin'de üretilen başka bir ürünün ise 50 dolara satıldığı örneğini veren Özdemir, şöyle devam etti: “Bu çok önemli. Bizim bu birliktelikle beraber hareket etmemiz gerek. Önümüzdeki 10 yıl için önemli markalar oluşturarak katma değerimizi artırmalıyız. Bizim sıkıntımız kalıcılık ve sürekliliği sağlamaktır. Marka oluşturmakta sıkıntılarımız var. İnsanlar kalitede ve başarıda örnek almalı. İyi örnek alma çok önemli. İyi şeyi örnek alacağız. Kıskanmayacağız.”

Reklam
Reklam

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ise kalitenin hayatı zenginleştirici bir tanım olduğunu vurguladı. Eczacıbaşı, şirketinden verdikleri örneklerle kalitenin başarı getirdiğini anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: