Nihat'a kancayı taktılar!

La Liga takımlarından Villarreal'de forma giyen Milli futbolcumuz Nihat Kahveci'ye İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Manchester City ve Everton talip oldu.

Manchester United'ın Bulgar golcü Dimitar Berbatov'u ve Liverpool'un İrlandalı oyuncu Robbie Keane kadrosuna katma ihtimaline karşı bu oyuncuların alternatifini arayan Tottenham, transfer listesinin ilk sırasına Nihat Kahveci'yi koydu. Villarreal'e 12.5 milyon avro'luk teklif yapma hazırlığında olan Tottenham'da teknik direktör Juan de Ramos'un da bu transfere oldukça sıcak baktığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Tottenham'ın yanı sıra Everton da Nihat Kahveci'nin peşinde! Daha önce Galatasaray forması giyen Mehmet Topal'ı kadrosuna katmak için çaba sarfeden ancak planından başarılı olamayan Everton, bu kez de Nihat Kahveci'ye talip oldu. Everton Teknik Direktörü David Moyes'in Nihat'ı yakın takibe aldığı ve yönetimden en kısa süre içerisinde transfer girişimlerine başlamalarını talep ettiği öne sürüldü. Everton'un Nihat Kahveci için kulübü Villarreal'a ne kadarlık bir teklif yapacağı hakkında ise şu ana kadar gelen bir bilgi yok!

Son iki sezonda yaptığı transferler ile dikkatleri üzerine çeken Manchester City, Ronaldinho'nun AC Milan'a gitmesinin ardından transfer piyasasına yeniden hızlı bir giriş yaptı. Daha önce hücum hattını Brezilyalı oyuncu Alves de Jo ile takviye eden Manchester City, Jo'nun partneri olarak Nihat Kahveci'yi belirledi. Manchester City Başkanı Alistair Mackintosh'un Nihat Kahveci'nin transferine onay verdiği ve en kısa süre zarfında oyuncunun kulübü Villarreal ile temaslara başlanacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

28 yaşındaki Nihat Kahveci geçen sezon İspanya La Liga'da Villarreal forması altında 18 gol atma başarısı göstermişti. Gol krallığı yarışında milyon dolarlık yıldızlar Ruud Van Nistelrooy, Samuel Eto'o, Fredi Kanoute ve Diego Forlan'ı geride bırakn Nihat, Villarreal'in Şampiyonlar Ligi'ne katılmasında büyük bir pay sahibi oldu. İspanya'da 7. sezonunu geçiren Nihat Kahveci, bu süreçte Real Sociedad ve Villarreal formaları altında 176 maça çıktı ve 75 gol atma başarısı gösterdi.