Nijer Büyükelçisi Dan-Maradi, Gaziantep'te

GAZİANTEP (AA) - Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi.

GAZİANTEP - Nijer'in Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini bildirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Dan-Maradi, Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederek, kentle ilgili bilgi aldı. Ziyarette Türkiye ile Nijer arasında önemli adımlar atıldığını, Ankara dışındaki illerle de çalışmalar yapmak istediklerini bildiren Dan-Maradi, şu görüşlerini aktardı: "İş adamlarımıza daha fazla fırsat vermek istiyoruz. Bu açıdan ihracat ve limanlarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için Mersin ve Adana gibi şehirlerde iki gün çalışmalarda bulunduk. Türkiye ve Nijer arasında neler yapılabilir bunları öğrendik. Bu çalışmalarla ülkemizdeki iş adamlarını bilgilendirip gerekli yönlendirmeleri yapacağız. İlgili bakanlık ve kurumlarla görüşüp Nijer'deki belediyelerle ortak çalışmalar yapılması için bilgi alış verişinde bulunacağız." Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de Nijer'le ilişkilerin AK Parti iktidarıyla çok güçlendiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: "İşbirliğini ekonomik, ticari, kültürel, sosyal her yönden geliştirmek, güçlendirmek gerekiyor. Kalkınma yerelde başlıyor, demokrasi de yerelde başlıyor. Bu bakımdan bizlere düşen görev Nijer'deki yerel yönetimlerle ortak projeler üretmek, ortak çalışmalar yapabilmek. Bunun için elimizden gelen ne varsa iş birliğine hazırız." Ziyarette Başkan Şahin büyükelçiye kahve takımı, Büyükelçi Dan-Maradi ise Şahin'e kılıç temalı tablo hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: