Nijerli Abdurrahman'ın 'Ben Esmer Bir Çocuğum' Şarkısı Duygulandırdı

Nijerli Muhammet Abdurrahman Sanat isimli çocuğun 'Ben Esmer Bir Çocuğum' şarkısı Antalya'nın Manavgat Kaymakamı Emir...

Nijerli Muhammet Abdurrahman Sanat isimli çocuğun 'Ben Esmer Bir Çocuğum' şarkısı Antalya'nın Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu duygulandırdı.

Geçtiğimiz günlerde Nijer'e yardım götüren ve sağlık taraması yapan Manavgat Sağlık Derneği'ne (MASADER) Bedir Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Nijer-Türk Okulları'nda okuyan 14 öğrenci Manavgatlı doktorlara teşekküre geldi.
Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde yer alan Alanya Kalesi, Antalya Yivli Minare, Antalya Kaleiçi, Manavgat Düden, Kurşunlu şelaleri ile Termessos, Perge ve Side antik kenti ziyaret eden Nijerli öğrenciler Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Kaymakam Bulgurlu, Türkçeyi yeni öğrenmeye başlayan Nijerli minik öğrencilere 'Kardeş ülkeniz Türkiye'ye ve güzel şehir Manavgat'a hoşgeldiniz' diyerek yanaklarında öptü. Nijerli bir öğrenci ise Bulgurlu'ya bölgenin bir ağacından oyularak yapılan şekerlik hediye etti. Bulgurlu da öğrencilere bol yazı yazmaları için kalem ile değişik hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Nijer-Türk Okulu Müdürü Hamit Çınar, Bulgurlu'ya Nijer'de verdikleri eğitim hizmetleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Okullarında toplam bin 53 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirten Çınar, Manavgat'a getirdikleri öğrenciler arasında babaları vali ve bakan olan öğrencilerin bulunduğunu söyledi. Nijer'de konuşma dilinin Fransızca olduğunu anlatan Çınar, Türk okullarındaki öğretmenlerin sayesinde son yıllarda Afrika'da konuşulan diller arasında Türkçe'nin de popüler dil haline geldiğini kaydetti. Çınar, "Fedakar eğitim gönüllüsü Anadolu insanın Nijer'de açtığı okullarla hem ülkemizin tanıtımı hem de güzelim dilimiz Türkçe'nin konuşma ağı yaygın bir dil olması için gayret gösteriyoruz. Nijer-Türk Okulu'nda okuyan bu güzelim öğrencilerin gelecek Türk-Nijer kardeşliğini en ileri seviyeye taşıyacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Bulgurlu'da yaptığı konuşmada Türkiye-Nijer dostluk köprüsünü kurmak için Afrika'da eğitim sevdalısı Türk öğretmenlerinin gayretlerini takdir ederek ülke tanıtımı için yaptıkları çalışmalarından ötürü tebrik ettiğini ifade etti. Eğitim gönüllüsü Türk öğretmenlerin hiçbir karşılık beklemeden ülkemizi ve güzel dilimiz Türkçenin dünya dili olması için yaptıkları çalışmalarla Anadolu insanınin gönlünde taht kurduğunu aktaran Bulgurlu, Türk öğretmenlerin dünyanın değişik ülkelerinde beklentisiz çalışmalarıyla tebliğin sahabeleri olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Bu güzel çocuklar Türkiye-Nijer dostluk köprüsünün mimarları. Hepsinin gözlerinde Türkiye-Nijer kardeşliği sevdası ışıltısını görüyorum. Çocuklarımızı gözlerinden öperek çocukları yetiştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Yeni Türkçe öğrenen Nijerli çocuklar hep bir ağızdan 'Ali Baba'nın Bir Çiftliği Var' şarkısını seslendirdi. Nijerli Muhammet Abdurrahman Sanat isimli öğrencinin seslendirdiği 'Ben Esmer Bir Çocuğum ' şarkısı Bulgurlu'yu duygulandırdı. Nijerli'de Türk okullarında psikolojik danışmanlık yapan Nijerli Yusuf Osman, 'Ben Türkiye'yi çok sevdim diyerek' Bulgurlu'ya sarıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: