Nijerli Bakan Saidou’dan Egelilere Yatırım Çağrısı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı...

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Nijer Ticaret ve Özel Sektör Bakanı Saley Saidou’yu misafir etti. Sıcak karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Saidou, birçok sektörden Ege ve İzmirli işadamını ülkesinde yatırım yapmaya çağırdı.

Bakan Saidou'yu federasyon merkezindeki kahvaltıda ağırlayan ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye’nin son yıllarda ihracat ivmesinin yükseldiğini belirtti. Özkara, bir yandan Türk ve Nijer halklarının kardeşliğinden ve dostluğundan bahsederken diğer yandan da iki halkın hoşgörü konusundaki benzerliğine dikkat çekti. Görüşmeler sırasında misafir bakana bölgeyi ayrıntılı şekilde anlatan Özkara, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda da bilgi verdi.

Reklam
Reklam

ESİDEF’in merkezinde ağırlanmaktan onur duyduğunu belirten Bakan Saley Saidou ise Mustafa Özkara ve yönetim kurulunu, ülkesi ve ülkesinin yatırım imkanları hakkında bilgilendirdi. Nijer'in ekonomik anlamda ciddi bir süreçten geçtiğini aktaran Saidou, Türk milletinin bu süreçte halkını yalnız bırakmadığını belirtti. Kahvaltıya Nijer Fahri Konsolosu Yakup Gözel, ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu, Başkan Yardımcısı Şahin İlgi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Kazancı da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: