Nijerli Belediye Başkanları, Kılıçaslan Liseleri'ne Ziyaret Etti

Nijer'in Maradi, Zinder ve Diffa belediye başkanları, Özel Kılıçaslan Liseleri'ni ziyaret etti.

Nijer'in Maradi, Zinder ve Diffa belediye başkanları, Özel Kılıçaslan Liseleri'ni ziyaret etti.

Okul Müdürü Salih Öngül, belediye başkanlarına Kılıçaslan Eğitim Kurumları'ndaki eğitim sistemi ve yeniliklerle ilgili brifing verdi.

Kılıçaslan Liseleri'nin sosyal, kültürel, sportif ve olimpiyatlarla ilgili başarılarını anlatan Örgül, okullarında çok sayıda yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Maradi Belediye Başkanı Maman Moctar, Kılıçaslan'da eğitim gören Kongo ve Somalili öğrencileri görünce şaşkınlığını gizleyemediğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Zinder Belediye Başkanı Bachir Sabo ise izlenimleri neticesinde Kılıçaslan'daki eğitimin birçok Avrupa ülkesinden daha iyi seviyede olduğunu ifade etti.

Her öğretmenin kendisine ait bir sınıfının bulunduğu kabinet sisteminin çok iyi düşünülmüş bir model olduğunu belirten Diffa Belediye Başkanı Mairou Malam da öğrencinin bilgi için öğretmeninin kabinetine gidiyor olmasının kaliteyi artıracağını ve bu sistemi ülkesinde yaygınlaştırmaya çalışacağını söyledi.

Nijerli misafirlere Kongolu öğrencilerden Zakeria Ndombo da okulu gezdirerek bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda Okul Müdürü Öngül belediye başkanlarına, öğrencilerin kulüp çalışmalarında yaptığı tablolardan hediye etti.

Muhabir: Yemliha Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: