Nijerli Iş Adamlarından Malatya Ticaret Ve Sanayi Odası'na Ziyaret

Nijer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nowa Sidi Mohammed başkanlığındaki heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u

Nijer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nowa Sidi Mohammed başkanlığındaki heyet, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye'nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu belirten Mohammed, özellikle Kurban Bayramı dönemlerinde Türkiye'den ciddi anlamda yardım aldıklarını, Türkiye'ye müteşekkir olduklarını vurguladı.

Türk iş adamlarıyla işbirliğini daha da geliştirme arzusu içinde olduklarını ifade eden Mohammed, Malatyalı iş adamlarını ülkelerinde görmek istediklerini söyledi. Mohammed, ayrıca Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile de "kardeş oda" olmak istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Erkoç da özellikle son yıllarda Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkeler arasında Afrika'nın önemli yer tuttuğunu dile getirerek, bunda Afrika'nın gelişmesine katkı sağlayan Türk okullarının önemli etkisinin bulunduğunu ifade etti.

Nijer'in genç ve dinamik nüfusa sahip olduğunu anlatan Erkoç, ayrıca ülkede önemli uranyum ve petrol kaynakları bulunduğunu söyledi. İki ülkenin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için ticari anlaşmalar yapılabileceğine işaret eden Erkoç, Malatyalı iş adamlarının da bu işbirliğinde köprü vazifesi görebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: