Nijerya'da Boko Haram şiddeti

Nijerya'da bir kişinin Boko Haram lideri Ebubekir Şekau olduğunu iddia ettiği bildirildi.

LAGOS (AA) - Nijerya hükümetinin geçen hafta Ebubekir Şekau'nun öldürüldüğünü resmi olarak açıklamasının ardından, bir kişi yayınladığı videoda Boko Haram lideri olduğunu iddia etti.

Yerel gazete Daily Trust, 36 dakika olduğunu bildirdiği videonun ne zaman yayına verildiğini tespit edemediklerini yazdı. Gazete ayrıca, videodaki kişinin daha önce Şekau olarak bilinen kişiyle büyük benzerlik taşıdığını belirtti.

Nijerya ordusu, Şekau'nun uzun süredir ölü olduğu, önceki videolarda Şekau'uyu taklit eden Muhammed Beşir adlı kişinin de geçen ay ülkenin kuzeydoğusunda öldürüldüğü açıklamasını yapmıştı.

Reklam
Reklam

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Chris Olukolade, videoyu henüz görmediklerini belirterek, en kısa zamanda gerekli cevabı vereceklerini belirtti.

Nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent Abuja dahil ülkenin diğer bölgelerine yayılan Boko Haram terör örgütüyle 5 yıldır mücadele ediyor. Boko Haram'ın yıl başından bu yana düzenlediği saldırılarda 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, milyonlarca kişi de yerlerinden oldu.

AA

Anahtar Kelimeler: