Nijerya'da futbol kaosu

Nijerya Futbol Federasyonu, milli takımın uluslararası turnuvalara katılmasını yasaklayan cumhurbaşkanını yatıştırmak için iki üst düzey yetkilisini görevden aldı.

Nijerya Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'ndaki kötü performansın ardından, milli takımın uluslararası turnuvalara katılmasını yasaklayan cumhurbaşkanını yatıştırmak için iki üst düzey yetkilisini görevden aldı.

Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan'dan yasak kararını gözden geçirmesini isteyen federasyonun başkanı Sani Lulu ve Başkan Yardımcısı Amanze Ugbulam'ın görevlerine son verildi.

FIFA, Jonathan'ın iki yıllık yasağı kaldırmaması durumunda Nijerya'yı üyelikten atabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Kuruluş ayrıca yasağın kaldırılması için bugün Türkiye saatiyle 19.00'a dek süre tanımıştı.

Reklam
Reklam

FIFA, hükümetlerin futbol federasyonlarının iç işlerine müdahale etmesini yasaklıyor.

Nijerya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, iki üst düzey yetkili ve bir teknik komite üyesinin görevden alınmasının, takımın Güney Afrika'daki performansı nedeniyle Nijerya halkından özür dileme amacını taşıdığı belirtildi.

'Acil adimlar' Federasyon ayrıca 'ülke futbolunun kötü yönetimi sorununu ele almak için acil adımlar atma' sözü verdi.

FIFA'nın takıma ambargo koymasından çekinen Nijerya Temsilciler Meclisi, cumhurbaşkanından yasak kararını gözden geçirmesini isteyen bir tasarı onaylamıştı.

FIFA ya yasak getirirse Nijerya milli takımı ve kulüp takımları Afrika'da düzenlenen turnuvalardaki maçlara katılamıyor.

FIFA İletişim Direktörü Nicolas Maingot geçen Cuma günü yaptığı açıklamada 'Yasak kararı milli takımların askıya alınmasından öte şeyler içeriyor. Mali yardımlar donduruluyor ve söz konusu ülkenin hakemleri uluslararası maçları yönetemiyor.' demişti.

FIFA Başkanı Sepp Blatter daha önce, Fransa'nın Dünya Kupası'ndeki performansıyla ilgili yapılacak soruşturmaya bizzat kendisinin başkanlık edeceğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye de uyarıda bulunmuştu. .

Reklam
Reklam