Nikah masasında kanlı infaz

Kahramanmaraş'ta kaçırdığı kızla nikah kıydırmak üzereyken kız babasının silahlı saldırısı sonucu yaralanan genç, hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nde, aşık olduğu 21 yaşındaki Mehtap Kılınç'ı kaçıran ve nikah kıymak için gittiği belediyede kız babası Mehmet Kılınç'ın silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Serdar Aksu (21), tedavi gördüğü hastanede öldü. Aynı saldırıda yaralanan Aksu'nun babası İsmail Aksu'nun ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Olay, 5 Aralık 2006 tarihinde Göksun Belediye binası önünde meydana gelen gelmişti. İddiaya göre, bir pastanede çalışan Serdar Aksu, aralarında gönül ilişkisi olan Mehtap Kılınç'ı ailesinden istedi.

Reklam
Reklam

Ancak, kızın babası Mehmet Kılınç bu evliliğe karşı çıkınca Aksu, sevdiği kızı kaçırdı. Aksu'nun, Andırın İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli babası İsmail Aksu, dostları aracılığıyla genç kızın babası Mehmet Kılınç'a barışma teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden baba Mehmet Kılınç, önce resmi nikah kıyılmasını isteyip, nikah işlemleri için Göksun Belediyesi'nde buluşmayı kabul etti.

Mehmet Kılınç, nikah kıymak üzere Belediye Nikah Salonu'na gelen damat adayı Serdar Aksu ile babası İsmail Aksu'ya kurşun yağdırdı. Saldırıda ağır yaralanan damat adayı ile babası Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından yakalanan genç kızın babası zanlı Mehmet Kılınç ile akrabası M.K. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.