Nikahları "yabancılar Şubesi"nde Kıyılan Çift

Antalya'da, evlilik hazırlığı yaparken vizesi sona erdiği için gözaltına alındığı "yabancılar şubesi"nde nikah kıymak zorunda kalan, Kırgız kadın ile Türk

Antalya'da, evlilik hazırlığı yaparken vizesi sona erdiği için gözaltına alındığı "yabancılar şubesi"nde nikah kıymak zorunda kalan, Kırgız kadın ile Türk eşi düğün törenlerini salonda yaptı.

Lara'daki bir düğün salonunda düzenlenen törene Mehmet Küçükkara ve Kırgızistan uyruklu eşi Azaline Küçükkara'nın aileleri ve yakınları katıldı.

Türk ve Kırgız şarkılarının çalındığı gecede konuklar, halay ve çiftetellinin yanı sıra Kırgızistan'a özgü dansları sergiledi.

Küçükara, AA muhabirine yaptığı açıklamada vizesinin sona ermesi nedeniyle gözaltına alınan eşiyle Yabancılar Şube Müdürü Ozan Akkuş'un desteğiyle Antalya Yabancılar Şubesi'nde nikahlarının kıyıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Akkuş'a teşekkür eden Küçükkara, "Düğümüzü yapıyoruz. Gördüğünüz gibi misafirlerimiz geldi. Bundan sonra söylenecek söz yok. Bundan sonra oyun sırasıdır" dedi.

Azaline Küçükkara ise nikahlarının garip bir ortamda gerçekleştirildiğini, ancak düğünlerini salonda yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Heyecanlı olduğunu dile getiren Küçükkara, bugünü çok beklediklerini ve nihayet hayallerine kavuştuklarını vurguladı.

6 ay önce bindikleri otobüste tanışarak birbirlerine aşık olan Mehmet Küçükkara ile kente ablasının yanında çalışmak için gelen Kırgızistan uyruklu 22 yaşındaki Azaline Asangulava, 23 Eylül tarihinde evlenmeye karar vermiş, ancak Korkuteli ilçesinde jandarmanın yol kontrolü sırasında belgeleri incelenen Asangulava, vize süresinin sona erdiği belirlenerek gözaltına alınmıştı.

Sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürülen Asangulava'nın, Küçükkara ile olan nikahı öne alınarak 28 Ağustos'ta Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde kıyılmıştı.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: