Nikahsız Yaşadığı Eniştesini Öldüren Kadının Müebbet Hapsi Isteniyor

Sakarya'da, kendisini kredi çekmeye zorladığı gerekçesiyle tartıştığı nikahsız yaşadığı eniştesini tartışma sırasında bıçaklayıp öldürdüğü öne...

Sakarya'da, kendisini kredi çekmeye zorladığı gerekçesiyle tartıştığı nikahsız yaşadığı eniştesini tartışma sırasında bıçaklayıp öldürdüğü öne sürülen kadının müebbet hapsi isteniyor.

Karasu ilçesinde geçen yıl mayıs ayında nikahsız yaşadığı eniştesi S.B.'yi evde çıkan tartışma sırasında bıçaklayıp öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan E.A.'nın yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya; tutuklu sanık E.A. ile sanığa baro tarafından görevlendirilen avukat Halide Deniz Karabayır ve maktulün babası İ.B. katıldı.

Reklam
Reklam

Sanık E.A. mahkemedeki savunmasında, nikahsız yaşadığı S.B.'nin kredi çekmesi konusunda ısrar ettiğini, kendisinin ise kabul etmediğini öne sürdü. Olay günü maktulün kendisine bıçak çekerek üzerine yürüdüğünü iddia eden E.A., şöyle dedi: "Küfrederek üzerime geliyordu. Tartışmamız 15 dakika kadar sürdü. Bana tekme tokat vurdu. Daha sonra bıçağı eline aldı. 5 dakika kadar da bu şekilde tartıştık. Bıçağı bırakmasını söyledim. Bıçağı sallamaya başlayınca bana zarar vereceğinden emin olduğumda ayağa kalktım ve eline yapışarak bıçağı aldım. Nasıl aldığımı hatırlamıyorum. Bıçağı alırken elim kesildi. Bıçağı bırakmam için üzerime yürüdüğü sırada göğsünün soluna bıçakla vurduğumu hatırlıyorum. Birlikte yatağın üzerine düştük. O elimden bıçağı almaya çalışıyordu. Boğazımı sıkıyordu ama ben de düşe kalka bıçakladığımı hatırlıyorum."

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın ablası B.B. ise maktulün kendisiyle evliyken sanık olan kardeşiyle kaçtığını ve iki yıl kadar birlikte yaşadıklarını belirtti. Maktulün kendisiyle evli olduğu dönemde ailesine karşı sorumsuz olduğunu öne süren B.B., ifadesinde şunları kaydetti: "Elektrik, su, doğalgaz aboneliklerini benim üzerime yaptırıyor, ben çalıştığım halde kendisi işten çıkıp çalışmıyordu. Devamlı bana kredi çekmem için baskı yapıyordu. Kabul etmiyordum. Hatta bunun için bana da bıçak çekmişti. Sonra borçlarımız nedeniyle babamın evine sığındık. Kendisi sabıkalıydı. İçkisi vardı. Sorumsuzlukları devam ettiğinden, boşanacağımı söylediğimde tartıştık. 'İki çocuğumuz var, çalışmıyorsun' diye söylüyordum. Ailecek kendisiyle konuştuk. Evi terk etti. Beni tehdit etmeye başladı. Üç gün sonra da kız kardeşim ortadan kayboldu. Kız kardeşimi kaçırdığını öğrendim. Kız kardeşimle telefonla konuştum. Sürekli ağlıyordu, kendi isteğiyle gittiğini söylüyordu. İki yıl kadar kız kardeşimle yaşadılar. Çocukları olmuş. Olayın nasıl olduğuna dair bir bilgim yok."

Reklam
Reklam

Maktulün babası İ.B. de oğlunu bu hale düşürenlerin sanığın ailesi olduğunu ileri sürerek, "Oğlumun haksızlıkları olduğunu düşünüyorum. Ama sanığın ve ailesinin de haksızlıkları vardır." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, diğer tanıkların dinlenmesi için yazılan talimatların cevaplarının beklenmesi için ileri bir tarihe erteledi.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Sanığın ablası B.B. ile evli olan maktul S.B., işlerinin bozulması nedeniyle kayınpederinin evinde yaşamaya başladı. S.B., bir süre sonra eşini terk ederek, baldızı olan sanık E.A. ile kaçmıştı. Nikahsız yaşadığı S.B.'den bir çocuk dünyaya getiren E.A.'nın borçlar nedeniyle kendisini kredi çekmeye zorladığı gerekçesiyle S.B.'yı tartışma sırasında bıçaklayıp öldürdüğü öne sürülmüştü. İddianamede, sanık E.A.'nın 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapsi isteniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: