Nikö-Der, sokak çocuklarına sahip çıktı

Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Nikö-Der) üyeleri, sokak çocuklarıyla polisevindeki...

Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Nikö-Der) üyeleri, sokak çocuklarıyla polisevindeki yemekte bir araya geldi. Yemeğe Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Müdür Yardımcısı İsmail Koca, Nikö-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Şükrü Soyer ve derneğin kurucu üyeleri katıldı.

Verilen yemeğin konuşma yapan Nikö-Der Başkanı Yahya Yılmaz şunları söyledi: “Nikö-Der olarak köy ve kasabalarda eğitime katkı yapabilmek adına maddi imkânları yetersiz zeki öğrencilerimize rehber öğretmen eşliğinde çalışma fırsatı sunan ve her yaşta çocuklarımıza okuma hizmeti verecek okuma salonları açılmasına yardımcı oluyoruz. Ülkemizin tarihini kültürünü tanımak ve tanıtmak için yakın uzak fark etmeksizin geziler tertip ederek, köy ve kasabalarda yaşayan insanlarımızın ufkunu açmak için geziler düzenliyoruz. Bunlar arasında Hatay, Mersin, Çanakkale, Şanlıurfa, Kayseri, Konya gezileri ile çiftçilerimizi ilgilendiren tarım fuarları gezileri bulunmaktadır. Tüm bunların yanında kasabalarımızda ve köylerimizde belediye başkanları, muhtarlar ve öğretmenlerimizle iş birliği yaparak fidan dikme ve toplu sünnet yapma projelerimiz var. Bugünse burada asıl konumuz olan kimsesiz yardıma ihtiyacı olan çocuklarımızın sorunlarına dikkat çekmek istedik. Bu sorunlara çözümler üreterek çocuklarımızın topluma yararlı bireyler olarak kabiliyetleri ve yetenekleri doğrultusunda eğitimleri için İl Emniyet Müdürlüğümüzün çalışma ve faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Biz de Nikö-Der olarak bu çalışmalara 'kimsesizlerin kimsesi vardır' diyerek destek veriyoruz.”

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise Niğde Emniyet Müdürlüğünün başlatmış olduğu sokak çocuklarını iyi şartlarda yetiştirme projesini desteklememelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Projeye sahip çıkmak hem belediye olarak hem insan olarak vazifemizdir. Nikö-Der’in de bu projenin yanında olduklarını belirten duyarlılıklarından dolayı ve bizi şu anda buraya topladıkları için de teşekkür ederim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız siyahıyla beyazıyla suçlusuyla suçsuzuyla kim olursa olsun bu çocuklar gerçekten bizim çocuklarımızdır. Bu insanların hepsi bizim aramızda yetişiyor yani bizler yetiştiriyoruz, belki onların yerinde bizler olabilirdik, o yüzden bu çocuklara sahip çıkılması gerekiyor. Bir ağaçtan yaprak düşerken nereye gideceği belli değil onun yönünü rüzgâr belirler o yüzden çocuklarımızın eğitimine varana kadar ilgilenmemiz ve yön vermemiz gerekiyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz