NİLDER üyeleri, Somali dramını fotoğraf karelerine yansıttı

Bursa Nilüfer Mezunları Derneği (NİLDER) üyeleri, Kimse Yok mu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile yardım dağıtımında...

Bursa Nilüfer Mezunları Derneği (NİLDER) üyeleri, Kimse Yok mu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile yardım dağıtımında bulundukları Somali’de yaşanan dramı amatörce çektikleri fotoğraf kareleri ile sergiliyor.
Nilüfer Mezunların Derneği (NİLDER) üyeleri geçen ay Somali’ye gönderilen yardımlarla birlikte bu kara talihli ülkeye gönüllü olarak gidip yardımların dağıtımında bulundu. Somali’de hem yardım dağıtan NİLDER üyeleri, hem de yanlarında götürdükleri fotoğraf makineleri ile yaşanan dramı fotoğraf karelerine yansıttı. Dönüştü bir sergi açma fikri oluşan NİLDER üyelerinde; yardımların amacına ulaştığını anlatmanın yanı sıra Türk halkında oluşan duyarlılığın devamı amaçlandı. Korupark AVM’de açılan Somali Fotoğraf Sergisi ile aynı zamanda Kurban Bayramı öncesi vatandaşlardan bayramda da yardımlarını bu ülkeye göndermeleri sağlamak hedefleniyor.
NİLDER Halka İlişkiler Sorumlusu Cüneyt Esen, NİLDER üyeleri olarak Somali’de düzenlenen yardım kampanyalarına gönüllü olarak katıldıklarını anlatarak, “Somali ile alakalı sıkıntılardan biz de haberdar olmak ve çevremizi de haberdar etmek için yardım kuruluşları ile Somali’ye giderek oradaki dağıtım kampanyalarına katıldık. Oradan yardımların yapılırken, arkadaşlarımız kendileri fotoğraf çektiler. Çekilen fotoğraflarında bu dramın unutulmaması ve özellikle Kurban Bayramı arifesinde halkımıza tekrar hatırlatmak niyeti ile sergi açmayı düşündük. Çekilen 30 fotoğrafı burada sergiliyoruz.” dedi.
Çekilen fotoğraflar ile gönüllü olarak yardım kampanyasına katılan üyelerinin duygu ve düşüncelerini de yansıttığını anlatan Cüneyt Esen, “Afrika’da yaşayan 60 milyon açlık sefaleti çeken insanların unutulmaması için bu sergiyi açtık. Milletimizde bu yardım duyarlılığı artmışken bunu devamına ne kadar katkıda bulunabilirsek daha iyi olur diye düşündük. Bu sergi ile takdir gör dük ve olumlu tepkiler alıyoruz.” şeklinde anlattı.

Reklam
Reklam

“BİZİ GÖRÜNCE ACISINI UNUTTU”
Yardım dağıtımı sırasında yaşadığı ilginç ve duygu dolu anları da örneklerle anlatan Cüneyt Esen, “Yardım organizasyonunda çocuklar bize çok büyük teveccüh gösteriyordu. Biz yardım malzemesi dağıtırken, bir çocuğun ayağına diken batmıştı. Çocuk ağlıyordu. Bizi görünce birden acısını unutup mutluluktan gülmeye başladı. Bu da bizi çok duygulandırdı. Türkiye’den giden yardım kuruluşlarına karşı çok büyük bir teveccüh olduğunu gösterdi. Özellikle Türkiye’den giden yardımlarla daha çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar.” şeklinde ilginç anısını anlattı.
Somali Fotoğraf Sergisi, 9 Ekim Pazar günü saat 10’a kadar açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz